– escrocii sunt din aceeasi comuna si au avut complici la un magazin de telefonie mobila din Bacau – oamenii erau racolati la bar, eventual imbatati inainte de a fi dusi in oras – cazul a ajuns in atentia politistilor care i-au incatusat pe suspecti si i-au dus in fata procurorilor

In ultimele luni, doi frati de 27 si 33 de ani, din comuna Gioseni, care au mai avut probleme cu legea, au pus la cale o escrocherie cu zeci de victime, pe care le alegeau, de regula, de la bar.

Profitau de faptul ca oamenii erau in stare de ebrietate, eventual le mai dadeau si ei de baut, si ii urcau in masina cu promisiunea ca-i vor duce la Bacau sa le gaseasca un serviciu sau sa le cumpere un telefon.

PUBLICITATE

In realitate se opreau la magazinul unde aveau alti doi complici, un barbat de 32 de ani si o tânara de 26 de ani, ambii angajati acolo, si ii puneau sa semneze contracte pentru abonament de telefonie mobila.

Escrocii isi luau telefoane scumpe, chiar si de 3.000 de lei bucata, iar facturile erau apoi trimise la adresele titularilor, unele si de câteva sute de lei.

„Semnau contracte de achizitionare a unor telefoane mobile ori alte servicii, fara a cunoaste continutul acestora si angajamentele de plata si fara a li se înmâna un exemplar al contractului. Politistii au stabilit ca bunurile achizitionate erau ridicate de cei doi frati si comercializate ulterior prin intermediul caselor de amanet sau vândute in mod direct persoanelor care ofereau pretul solicitat”, a declarat insp. pr. Narcisa Butnaru, purtator de cuvânt la Inspectoratul de Politie Judetean Bacau.

Speriati de facturi de sute de lei

Vestea s-a dus repede prin sat, asa ca toata lumea stie cum au fost pacaliti consatenii lor. Unul dintre pagubiti marturiseste ca escrocii i-au dat sa bea coniac inainte sa plece la drum.

„Ne-a atras foarte usor, de la bar. Ne-a oferit de baut, ne-a trimis sa luam buletinele de acasa, si pe mine si pe fratele meu, si ne-a spus sa mergem la Bacau, ca suntem meseriasi si ca ne da o lucrare.

Abia dupa ce am semnat mi-am dat seama ca ceva nu este in regula si l-am intrebat, dar mi-a spus ca nu-i nimic. Am venit inapoi in sat, mi-a luat un tacâm si cu asta basta”, spune Constantin Cupas, unul dintre pagubiti.

Omul are acum de plata mai bine de 2.000 de lei. Pacalit a fost si fratele sau, Ionel. „Noi eram in stare de ebrietate si ne-a spus ca mergem la o afacere. Am dat zece semnaturi acolo, dar nu stiu exact ce-au luat ca mie nu mi-au dat nimic. Eu n-am cu ce sa platesc”, spunea barbatul, pe numele caruia indivizii ar fi luat plasme TV.

In situatia lor sunt zeci de localnici. „Au zis ca-mi dau un telefon, dar n-am primit nimic. Ne-am dus acolo, am semnat si am venit acasa. Apoi au inceput sa vina facturile. Am una de peste 500 de lei si altele mai mici. Acum a intervenit Politia si speram sa scapam, ca sa nu mai platim, ca oricum eu nu am niciun venit”, spunea si Bernadin Jitaru.

Politistii de la Sectia 8 Rurala Buhoci s-au sesizat din oficiu, în luna mai, si au inceput cercetarile.

Au identificat 30 de parti vatamate, iar zilele trecute au facut si primele perchezitii domiciliare. Cei trei barbati cercetati in acest caz au fost si retinuti pentru 24 de ore.

Fratii din Gioseni sunt cercetati pentru inselaciune, iar angajatii magazinului pentru complicitate la inselaciune. Cu totii au fost prezentati procurorilor care au instituit masura controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile.

Prejudiciul in acest caz ar putea ajunge la circa 50.000 de euro. Satenii inselati spera, totusi, ca in urma anchetei sa scape de plata facturilor.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. nu trebuie sa plateasca nimic oamenii…romanul e speriat de moarte de facturi..nu poate sa faca nimic o companie de telefonie mobila pt neplata facturilor nu se intampla nimic ..sa le arunce la gunoi sau sa le agate in cui la wc in gradiba daca sunt dotati cu asa ceva,,

  2. Era si momentul sai prindă si pe aia de la orange si vodafone ca numai de prostii se țin.daca tu ca proprietar al unui abonament te duci sa ceri anumite informatii referitoare la abonament trebuie sa treci printr o gramada de formalități si sa semnezi un teanc de hârtii în schimb un străin reuseste foarte usor sa afle ceva despre nr tau.rusine sa vă fie

  3. Este o realitate cine greseste trebue sa platesca, dar artrebui prinsi cei ce au cumparat telefoanele caci stiiau ce cumpara si sunt la fel de vinovati, si atunci justitia sia facut treaba .

LĂSAȚI UN MESAJ