Avocată

Mihail H., trimis in judecata in iulie 2015, pentru trafic de influenta, in urma unui denunt din 2014 al afaceristului Viorel Rusu, si-a recunoscut faptele in instanta, beneficiind astfel de o reducere cu o treime a pedepsei. Rusu a sesizat la DNA ca Mihail H. (gestionar la SC Nicbac Prod SRL Nicolae Balcescu) i-a cerut 200.000 de euro, pentru a-l ajuta sa câstige un proces la Curtea de Apel Bacau privind o licitatie organizata de Primaria Bacau.

Mai precis, o contestatie împotriva deciziei Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor privind atribuirea contractului pentru “Reabilitare retele termice secundare din municipiul Bacau”, în valoare estimata de 112.468.563,94 lei fara TVA. “H. Mihail i-a spus lui Rusu Viorel ca are cunostinta de existenta procesului pe rolul Curtii de Apel Bacau si ca il poate ajuta sa câstige acest proces, deoarece are influenta, prin intermediul altei persoane, asupra judecatorilor investiti cu judecarea cauzei.

In schimbul acestui «serviciu», H. Mihail i-a pretins lui Rusu Viorel suma de 200.000 euro. (…) Rusu Viorel l-a intrebat pe H. Mihail la cine vor ajunge banii, iar inculpatul a afirmat ca nu ii poate spune in acel moment numele persoanei”, se precizeaza in rechizitoriu.

PUBLICITATE

La câteva zile dupa denuntul lui Rusu, Curtea de Apel i-a respins contestatia acestuia. Motivul pentru care cel putin unul dintre judecatori ar fi refuzat sa-l ajute pe Rusu ar fi fost tocmai reputatia sa de denuntator, este explicatia inculpatului preluata in rechizitoriu.

“H. Mihail i-a spus martorului ca unul din membrii completului de judecata nu a mai vrut sa-l ajute deoarece Rusu Viorel formulase anterior un denunt penal privind doua persoane din Galati si ca singurul motiv pentru care a fost refuzat a fost faptul ca acel membru al completului nu a avut incredere in Rusu Viorel”, se mentioneaza in rechizitoriu.

La urmarirea penala, Mihail H. a sustinut ca, de fapt, Rusu a fost cel care l-a intrebat daca nu cunoaste vreo persoana care sa poata influenta decizia judecatorilor. “Inculpatul a declarat ca a fost mirat de faptul ca Rusu Viorel nu poate «aranja» procesul, având in vedere «renumele si puterea sa financiara»”, spun procurorii. Astfel, Mihail H. i-a promis lui Rusu o “interventie” pe lânga judecatori “pentru a se da mare in fata lui”. “H.

Mihail a precizat ca nu a vorbit cu nicio persoana despre procesul in care era implicata SC Amici, nici n-ar fi avut o asemenea posibilitate si chiar s-a speriat când a realizat ca Rusu Viorel a luat in serios propunerea sa”, se mai spune in rechizitoriu. Instanta urmeaza sa se pronunte in acest dosar.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ