Militarii din Afganistan au aflat de povestea trista a familiei din Onesti de la un coleg/Foto: Facebook

Un grup de militari români, aflati in misiune in Afganistan, au transmis pe internet un mesaj de sustinere pentru o tânara din Onesti, diagnosticata cu o forma severa de leucemie. Acestia s-au fotografiat alaturi de un banner pe care au scris: „Ramona. Suntem alaturi de tine. Ajutati-ne sa salvam o familie”.

Campania lor a fost preluata si de pagina oficiala de Facebook a Ministerului Apararii Nationale. „Toti pentru unu si unu pentru toti! Împreuna putem salva o viata si putem face o familie fericita! Un grup de militari români aflati în Afganistan au aflat de necazul unei familii din România si au decis sa se mobilizeze pentru acelasi scop, salvarea unei vieti. Chiar daca sunt la mii de kilometri departare, acestia sunt convinsi ca vocea lor va fi auzita de toti cei care doresc sa dea o mâna de ajutor”, este mesajul postat pe pagina de socializare a MApN.

Ramona, mama a doi baietei

Cea pe care vor sa o ajute este Ramona Ghinet, din Onesti. In urma cu doua luni, tânara de 28 de ani, mama a doi baietei, de 4 si 6 ani, a fost diagnosticata cu leucemie acuta infoblastica tip B. Vestea a cazut ca un trasnet peste familie iar singura sansa ca ea sa ramâna in viata este sa faca urgent un transplant de celule stem la o clinica din Israel.

„In urma cu doua luni a inceput sa se simta tot mai rau. O dureau capul, picioarele, spatele. S-a dus la spital la Onesti si i s-au facut analize, iar rezultatele nu au fost bune, fiind trimisa la Iasi. Acolo au diagnosticat-o cu leucemie si acum incercam cu ajutorul celor pe care-i cunosc, cu militarii care vor sa ne ajute, sa strângem bani si sa o ducem in Israel pentru un transplant. Acum este internata la Institutul Regional de Oncologie Iasi unde i se face tratament. Este foarte greu si ma rog zi si noapte ca Ramona sa se vindece pentru ca cei mici intreaba tot timpul «unde este mami» si sufera foarte mult ca nu este alaturi de ei”, ne-a declarat Ciprian Ghinet, sotul Ramonei. Problema este ca aceasta interventie este foarte costisitoare. Ajunge undeva la circa 100.000 de euro, iar familia are o situatie financiara modesta. Ramona a lucrat ca ospatar la un restaurant din oras, iar sotul ei este sofer la o firma de transport.

De aceea, toti cei care doresc sa ajute aceasta familie pot face donatii in conturile deschise la Banca Transilvania:
Euro: RO42BTRLEURCRT00J8570201
Lei: RO66BTRL05501201J85702XX

Si copiii pot fi ajutati cu donatii in jucarii, alimente si îmbracaminte, care se pot face la Restaurantul Intim, din Onesti, sau poate fi contactat Ciprian Ghinet, sotul tinerei, la numarul 0757.244.922.