Doi barbati, din comuna Corbasca, i-au uimit pe agentii de la Politia Locala Bacau când i-au abordat ca sa predea un portofel.

Oamenii venisera la oras sa rezolve niste probleme si, dupa ce si-au terminat treaba, au vrut sa manânce câte o portie de mici la piata. Au parcat masina pe strada Ana Ipatescu si, la câtiva metri, lânga un autoturism parcat, au gasit un portofel.

Nu s-au gândit nicio clipa sa-l bage in buzunar, ci au pus mâna pe telefon si au sunat la Politie.

„Am dat telefon la 112, le-am spus ca am gasit un portofel si am intrebat ce sa fac cu el. Mi-au spus sa ma duc la Sectia 2, dar imediat am vazut un echipaj de la Politia Locala si ne-am adresat dânsilor care ne-au indrumat catre sediul de aici”, povesteste Vasile Agache (57 ani).

„Nu te imbogatesti din necazul altcuiva”

Oamenii au predat portofelul in care se se aflau mai multe carduri la hypermarketuri si farmacii, dar si suma de circa 300 de lei.

„Nici prin gând nu ne-a trecut sa-l oprim pentru noi. Nici macar nu ne-am uitat in el. Cum l-am gasit, asa l-am predat. Nu te imbogatesti daca te bucuri de necazul altcuiva. Poate fi o persoana care a imprumutat banii astia sau are de platit o rata la banca. Si un leu daca era, il dadeam inapoi”, spune si Gheorghe Danila (52 ani).

Gestul lor i-au impresionat si pe politisti, mai ales ca Gheorghe nici macar nu are un venit stabil.

„Eu muncesc cu ziua prin comuna. Cât pot sa câstig? Dar asta nu inseamna ca pot sa iau ce nu este al meu”, a mai spus barbatul. Omul a mai gasit un portofel cu 700 de lei acum câtiva, in Bucuresti, dar si pe acela l-a predat la Politie.

Potrivit legii, cine nu preda catre autoritati bunul gasit in termen de 10 zile risca o pedeapsa cu inchisoarea de la 1 luna la 3 luni sau cu amenda.

„Domnii au venit la noi cu portofelul in care s-au gasit câteva carduri de client si suma de 300 de lei. S-au facut verificari pentru identificarea persoanei care l-a pierdut, pentru ca nu era niciun act de identitate. Am stabilit ca este un barbat care nu era in Bacau când a fost sunat si urmeaza sa se prezinte la sediul nostru pentru recunoasterea bunurilor si predarea acestora. Apreciem gestul domnilor si ne dorim sa fie urmat de cât mai multi bacauani”.
Florin Podoleanu, purtator de cuvânt la Politia Locala Bacau


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ