Marcel Iures a oferit un recital de exceptie. Liviu Maftei, fotoreporter la “Desteptarea” a primit premiul “Foto STAR”, pentru instantaneele surprinse in cele zece editii de pâna acum.

Dupa un recital extraordinar oferit bacauanilor de catre actorul Marcel Iures care s-a metamorfozat intr-un Ivan Turbinca original, cu iz de Moromete si un strop de “Filantropica”, pe scena Teatrului Municipal “Bacovia” s-a desfasurat ultima etapa -si cea mai importanta – a Festivalului de one-man-show “Gala Star”: festivitatea de premiere a laureatilor.

_MAF1173

PUBLICITATE

Prezentatorii acestei gale, actrita Florina Gazdaru si omniprezentul Bogdan Matei, au oferit publicului spectacolul de inchidere, o oglinda a celui de debut, deschis de proiectia unui film inedit care a sintetizat in câteva minute o gala de cinci zile asa cum a fost vazuta prin ochii participantilor, actori, spectatori si organizatori.

Premii speciale si emotii

Seria premiilor a fost deschisa cu noul infiintat Premiu “FotoSTAR” care a onorat cele mai bune instantanee surprinse de-a lungul celor zece ani. Premiul a fost oferit de fotograful teatrului, artistul Ioan Viorel Cojan, el fiind adjudecat de catre fotoreporterul Desteptarii, Liviu Maftei. A urmat apoi Premiul publicului activ care a fost adjudecat prin votul spectatorilor prezenti la toate recitalurile din concurs. Acesta a plecat din mâinile Mioarei Ioacob catre actrita Bacso Tunde, pentru spectacolul de teatru-dans “7/7”.

_MAF1291

In continuare, juriul elevilor, prin vocea reprezentantilor sai, Miruna Gazdaru si Vlad Goranda, au oferit Premiul “Stefan Iordache” actorului Adrian Loghin, pentru spectacolul “I.O.N.A.”, dupa Marin Sorescu, regia Danni Ionescu. A urmat o serie de premii oferite de partenerii media ai festivalului astfel: premiul special oferit de revista “Ateneu” prin directorul acesteia, criticul literar Carmen Mihalache, a mers la Dana Maria Marineci, cu spectacolul “XXE” de Alina Nelega, regia Irina Craita Mândra, care si-a adjudecat si premiul special oferit de EstTV, premiul special oferit de cotidianul “Evenimentul” l-a primit Ingrid Robu cu spectacolul “Fetita-soldat” de Mihaela Michailov, regia Adrian Tamas, iar premiul special de bloggerii Madalina Rotaru si Ionut Avram a mers la Matei Chioariu, cu “Seeking Wild”, regia Horia Suru. Premiul special “Dinu Apetrei” pe care-l acorda actorii Teatrului “Bacovia” a fost acordat Isabelei Neamtu de catre actrita Firuta Apetrei, pentru spectacolul “Laughing Wild”, in regia aceluiasi Horia Suru.

_MAF1384

Monodrama ia “aripi”

Premiile celei de-a II-a editii a Concursului de Dramaturgie – Monodrama au fost decernate de catre membrii juriului, criticii de teatru Monica Andronescu si Doru Mares, precum si dramaturgul Mircea M. Ionescu. Mentiunile speciale au fost acordate dramaturgilor Edith Negulici, Carmen Dominte si Ion Bogdan Martin, premiul, care din acest an se va numi “Valentin Nicolau”, revenind Cristei Bilciu, pentru piesa de teatru “Pe jumatate cântec”.

Premiile Galei, intre fetite-soldat, cautari salbatice si pasari maiastre

Pentru cele mai importante premii ale galei, a urcat mai intâi pe scena viceprimarul Radu Ababei care a oferit premiul Best Woman Show actritei din Piatra-Neamt, Ingrid Robu. Premiul Best Man Show l-a adjudecat Matei Chioariu, acesta fiind decernat de Anca Sigartau, directorul Teatrului Municipal “Bacovia”.

Marele Premiu al Galei Star, editia 2015, a fost câstigat de actorul George Ciolpan din Brasov, pentru spectacolul de pantomima “Pasarea in vazduh”, un omagiu adus sculptorului Constantin Brâncusi. De altfel, laureatul, cu emotie in glas, i-a dedicat marelui sculptor aceasta realizare. “A fost o gala undeva la mijloc, intre «exceptional» si «foarte bine».

_MAF1446

Totusi, putem afirma caa a fost una dintre cele mai reusite editii de pâna acum” a afirmat regizorul Emil Boroghina, reprezentant al juriului desemnat sa decerneze Marele Premiu. Ceremonia s-a incheiat cu traditionala dezvelire a stelei câstigatorului si focul de artificii, doua spectacole bine gustate de cei prezenti.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ