Vuvuzele și culori. Strigăte, selfie-uri, amintiri. Parada prin oraș, Gaudeamus, nostalgii. O nouă generație de absolvenți, generația Centenarului, a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău a spus „adio” anilor de studenție. Și au pus punct unei etape importante în viaţa lor, prin tradiționala defilare a absolvenților și cursul festiv, ce i-a reunit pe toți la Teatrul de Vară „Radu Beligan”, unde prezentatori au fost Andreea Spulber și Iulian Buhuș.

1.725 de absolvenți, din care 1.157 de la ciclul universitar de licență, 555 de la master și 13 de la doctorat, de la cele cinci facultăți de Inginerie, Litere, Ştiinţe, Ştiinţe Economice, Ştiinţe ale Mişcării, Sportului şi Sănătăţii, au împărtăşit emoţia şi bucuria acestui moment festiv, din care nu au lipsit majoretele, discursurile, aplauzele, amintirile frumoase, alături de profesorii lor, de prieteni și părinți. Organizatorii acestei festivităţi au fost studenţii instituției de învățământ superior, reprezentaţi de Asociaţia Liga Studenţească a Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău și coordonați de Gabriel Zamfir, aflat la eveniment într-o dublă ipostază: de director general executiv al Ligii Studenţeşti şi de absolvent al programului de studii Mecatronică. (Roxana Neagu)

„Este o generație, nu numai a Centenarului, ci și generația care începe a patra Revoluție industrială, ce le va marca viitorul. Dacă până acum, celelalte trei revoluții au avut un mai mare impact în sfera industrială și mai puțin în cea socială, această revoluție, va avea un impact covârșitor mai mult pe partea socială. Cine nu va fi calificat și pregătit nu va mai putea face față viitorului. Le urez acum, la finalul anilor de studii, multă sănătate și o carieră de succes.”
Prof. univ. dr. ing. Carol Schnakovszky – Rectorul Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău

„Astăzi este o zi specială, nu numai pentru mine, ci și pentru toți cei prezenți aici, cu noi, la acest curs festiv. Azi fiecare dintre noi începe un nou drum, de data aceasta cu mai multe prietenii, cunoștințe și modele demne de urmat. Nu am nici cea mai mică idee unde ne vor duce drumurile în această călătorie continuă, însă mă bucur că ale noastre s-au intersectat la Universitatea «Vasile Alecsandri» din Bacău. Un lucru este clar: indiferent de circumstanțe trebuie să ne păstrăm entuziasmul și naturalețea, să ne bazăm pe cei care au fost întotdeauna lângă noi și să punem în aplicare tot ce am învățat aici, pentru ca peste ani și ani să lăsăm să răsune în urma noastră doar succesul”.
Cornelia Jitaru, șef promoție Comunicare și relații publice, Facultatea de Litere

Oferta educațională, admitere 2018, program de licență

Universitatea de stat „Vasile Alecsandri” din Bacău are 57 de ani de experienţă în învăţământul superior, fiind acreditată, atât pe plan naţional de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior, cât şi pe plan internaţional de către European University Association, prin Institutional Evaluation Programme. Oferta educaţională a celor 5 facultăţi cumulează 37 de programe de studii universitare de licenţă, 38 de master şi 2 de doctorat. Admiterea variază ca metodologie de la o facultate la alta, dar se păstrează concursul de dosare la toate facultăţile în funcţie de mediile de bacalaureat şi de proba de specialitate de la acest domeniu. La Inginerie, Ştiinţe şi Ştiinţe Economice vor fi concursuri de dosare pe bază de eseu motivațional, la Litere – probe de competenţe, iar la Facultatea de Ştiinţe ale Sportului, Mişcării şi Sănătăţii – probe de aptitudini. Toate programele universitare de licenţă pot fi continuate prin programe universitare de master în acelaşi domeniu sau în domenii conexe acreditate.
Perioadele de înscriere pentru licenţă pe facultăţi sunt: Facultatea de Inginerie 9-27 iulie; Facultatea de Litere 9-21 iulie; 9-20 iulie (PIPP); Facultatea de Ştiinţe 9-27 iulie; Facultatea de Ştiinţe Economice 9-23 iulie; Facultatea de Ştiinţe ale Sportului, Mişcării şi Sănătăţii 9-20 iulie. Informaţii complete despre Admiterea 2018 puteţi găsi accesând www.admitere.ub.ro.