Gaura neagra a Bacaului

2

Nu v-ati saturat de CET? Nu vi se face sila când auziti de nesfârsitele probleme ale sistemului de termoficare, de mizeriile – la propriu vorbind – care s-au perpetuat de la an la an prin tot Bacaul, transformându-l intr-un… catun cu rang de oras european.

Mai puteti suporta facturile la caldura si apa calda umflate in mod aiuristic, precum se dezvolta Fat Frumos in povestile de adormit copiii – intr-un an cât altii in zece? De fapt, pâna la urma, totul este o poveste, e-adevarat, extrem de trista, din pacate, de adormit…fraierii.

Caci, bag sama in prostia mea, cam asa ne socot domnii ce – zice-se – ne dau apa calda la robinet si…caldura (mai mare rusinea!) in calorifere. Personal, in naivitatea mea, chiar speram la ceva fain când se renova, prin anii ’90, CET-ul, chiar credeam in tromboanele de pe atunci. Mai ca eram sa renunt la centrala mea pe gaz si sa revin la sistemul centralizat. Har Domunului ca mi-a functionat neuronul de rezerva!!!

PUBLICITATE

Altfel, as fi stat in frig si acum si m-as fi spalat la lighean, cu oalele clocotind pe toate patru ochiurile de la aragaz (plus cele de la vecina). Domnilor, vreau sa-l vad si eu pe gospodarul urbei care se va naste vreodata ce o sa imi spuna raspicat: Da, mosule, aveti dreptate. Centrala orasului este o mare gogomanie, o uzina de ars bani, un esec total, la care sunt decis sa renunt, pentru binele comun al bacauanilor pe care ii pastoresc.

Da, oameni buni, am curajul sa inchid aceasta magaoaie si sa o vând la fier vechi, caci numai asa as putea sa mai scot ceva bun din ea. Altfel e…gaura neagra a Bacaului. O gaura pe care se inghesuie sa o pupe doar cei care inca mai spera ca e vaca lor de muls. Si-atât.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. La CET, au mai ramas racordati cei mai nevoiasi, cei mai saraci, care nu-si permit instalarea si intretinerea unei centrale de apartament, pe langa asta mai intervin “capusele” cei cu repartitoarele, care te jumulesc de tot, pt evidenta vor peste 100 lei pe an + reparatii la repartitoare prin tarife “special”.

  2. Nu avem oameni gospodari care sa conduca orasul asta.pacat si rusine politicienilor care cersesc voturi promit si nu fac nimic.santem dezgustati o tara de corupti hoti mincinosi.astia sant politicienii din tara asta.rusine iar noi vinovati ca i votam.nu trebuie sa fie un politic corupt in parlament in guvern.dar la noi se guverna din carcere ex primari…rusine ptr asta santem vazuti bine in UE.

LĂSAȚI UN MESAJ