– Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bacau a inaugurat joi un nou punct de lucru in aceasta localitate – astfel timpul de raspuns in cazul unui incendiu va fi mai redus

Pompierii militari bacauani sunt prezenti de acum si in comuna Brusturoasa. Aici a fost operationalizat, joi, un punct de lucru, la care vor activa 12 salvatori, ce vor lucra in trei schimburi, având la dispozitie o autospeciala de interventie la incendii. Vor fi la datorie 24 de ore din 24, iar acest lucru ii linisteste acum pe localnici.

In vara anului trecut, flacarile au distrus mai multe gospodarii din satul Camenca, iar dupa acel eveniment autoritatile locale au inceput sa se intereseze ce posibilitati sunt sa aduca in comuna pompieri profesionisti, care in cazul unui incendiu sa poata interveni imediat si sa-l localizeze pâna la sosirea altor echipaje de la Garda din Comanesti. Astfel se câstiga timp pretios, iar pagubele nu vor mai fi asa de insemnate. Sediul a fost ales la baza sportiva, ridicata in spatele scolii, unde s-au creat toate conditiile pentru desfasurarea unui serviciu de permanenta.

PUBLICITATE

„Dupa operationalizarea acestui punct de lucru, o sa avem un timp de raspuns mai mic in aceasta parte a judetului. De multe ori, cetatenii acestei comune nu au fost ocoliti de greutatile provocate de hazarduri, iar cel mai recent eveniment major petrecut in aceasta comunitate este incendiul din iulie 2015, din satul Camenca, când, din cauza conditiilor nefavorabile, vânt puternic, au fost afectate de flacari trei gospodarii”, a declarat colonelul Ioan Mihalache, inspector sef la ISU Bacau.

Noul sediu a fost sfintit, iar dupa ceremonialul militar religios a urmat momentul mult asteptat de zeci de sateni, dar in special de copii. Defilarea prin centrul localitatii a militarilor si a tehnicii de interventie din dotare.

[wonderplugin_gallery id=”548″]

„Este foarte bine ca aveam acum pompieri aici, ca se actioneaza mai repede. Toata lumea este multumita si ne-a placut si defilarea. N-am mai vazut noi asa ceva prin comuna noastra”, spunea Maria Liciu, localnica. Asadar, oamenii sunt multumiti, dar se roaga sa nu fie nevoiti sa apeleze la pompieri. Potrivit unei statistici, din anul 2005 si pâna in prezent, in aceasta zona a judetului, au avut loc 300 de incendii, dintre care 9 au fost in luna aceasta. Militarii de la punctul de lucru din Brusturoasa vor interveni la nevoie si in comunele Palanca si Ghimes-Faget.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ