– o actiune de igienizare s-a transformat intr-un scandal – in loc sa rezolve problema, angajatul primariei s-a pus pe harta

Lume adunata ca la circ, vineri, pe la prânz, când un grup de angajati ai primariei a prididit, intr-un final, sa igienizeze spatiul din apropierea unei ghene de gunoi. Si asta dupa ce locatarii au sesizat la foc automat problema mizeriilor din cartier.

Oamenii se minunau ca o armata de salariati de la Salubrizare si Igiena Publica a sosit in cartier sa le rezolve un neajuns cu care se confruntau de ani de zile.

PUBLICITATE

„Saptamâni la rând, am tot facut adrese si, pâna la urma, a venit domnul viceprimar Scripat care s-a infuriat, pe buna dreptate, de ce a vazut aici. Imediat au venit trei masini, printre care si un buldoexcavator, ceea ce nu s-a intâmplat sa fie de mai bine de zece ani. Ii multumim, pentru ca a avut o atitudine foarte prompta, s-a comportat cum trebuia sa se comporte un gospodar. Numai ca angajatii primariei s-au «incurcat» intr-un gard pus de noi, asociatia de locatari, prin anii ‘70-‘80”, explica Adrian Stoian, presedintele Asociatiei de locatari „Milcovul”.

Asadar, gâlceava nu s-a produs pentru ca s-a igienizat locul plin de buruieni inalte de un metru, de gunoaie lasate de boschetarii care cauta prin tomberoane si dejectii de tot felul, ci pentru ca, in locul cu pricina, era si un gard metalic, vechi de dinainte de ‘89.

Locatarii spuneau sa-l scoata, angajatii primariei nu. Si tot asa pâna când, la fata locului, a ajuns si un director din primarie.

„Nu putem sa-l scoatem pâna când nu stim cui ii apartine. Daca vine dupa aia cineva si pretinde ca el l-a pus? O sa aflam luni daca e teren privat sau public. Nu sunt atributiile mele sa stiu al cui este terenul”, spunea functionarul de la primarie.

Reactia locatarilor n-a intârziat sa apara, infuriati de indaratnicia directorului, dar si de atitudinea aroganta a acestuia.

„Inteleg, nu puteti intra pe o presupusa proprietate privata, pentru ca nu aveti atributia asta, de a sti cui apartine, dar cum de ati avut curajul, atributia sa faceti curatenie pe acel teren, daca tot nu stiati daca e public sau privat? Cum faceti asta pe banii nostri, ai contribuabililor?”, a intrebat, pe buna dreptate, Madalin Boboc, unul dintre locatarii zonei.

Functionarul, initial, le-a vorbit in raspar locatarilor, dupa care a devenit ceva mai concesiv. „Curatenia se face indiferent, ca asa e la noi. N-ai ce sa-i faci atâta timp cât politia nu da amenzi cetatenilor ca sa-si curete terenurile care, pe deasupra, nici nu sunt delimitate cu un gard, ca sa stim ca e privat sau public”, a cotit-o functionarul.

Locatarii s-au resemnat pentru moment, asteptând solutionarea problemei, chiar daca sunt foarte suparati in special pe modul cum li s-a vorbit.

“Se putea verifica pe loc situatia, daca angajatul primariei ar fi avut bunavointa. N-ar fi fost complicat. Am sa-l intorc, ori de câte ori va fi nevoie ca sa darâme un amarât de gard, daca asa intelege sa-si faca treaba.”
viceprimarul Constantin Scripat

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

8 COMENTARII

  1. BRAVO , DOMNULE VICEPRIMAR SCRIPAT…IN SFIRSIT BACAUL ARE UN ADEVARAT GOSPODAR….VA MULTUMIM PENTRU PROMPTITUDINE….ELIMINATI TOATE LICHELELE DIN ADMINISTRATIE…..MULT SUCCES !

  2. “Gradinile private” ocupate de pensionari aroganti si violenti si “e locul meu de 20-100 ani” cand dispar? A fost necesara interventia politiei in sute de situatii neplacute care au plecat de la “vechimea in teritoriu” a dinozaurilor care nu mai au pic de bun simt si respect fata de locatarii mai tineri. Si cand zic “locatari mai tineri” nu ma refer la teribilistii cu muci la nas, ci la tinerii cu familii care trebuie sa care bagajele si copiii mici prin frig sau ploaie de teama dinozaurilor care ajung sa iti zgarie masina daca parchezi pe un loc cu “vechime”. De ce domeniul public a devenit deodata privat? Noi, astia tineri, ar trebui sa ne etalam talentele neortodoxe descoperite in anii ’90 si sa uitam de educatia primita de la parinti?

  3. Doomnule Viceprimar statia de Taxi din str Alecu Russo va rugam sa mutați in alta locație,deorece:taximetristii fac galagie de dimineata ducand la discomfortul locatarilot;

  4. Sa se termine odata cu porcariile astea de garduri .
    Sa se duca la tara la sapa daca le e dor de gard si brazde .
    Mizerabili care cred ca tot ce gandeste creierul lor cat nuca ,asa trebuie sa fie , nu prea mai au ce cauta in oras . Mergeti la tara gardarilor , garajarilor si grataristilor . Daca nu va civilizati , as zice sa va tot duceti de une ati venit , ca din cauza asta Bacaul este plin de analfabeti dubiosi , lipsiti de maniere si cultura generala . S-ar putea ca si pe viceprimar sa-l fi ales astfel de indivizi .

LĂSAȚI UN MESAJ