Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Est, prin Centrul EUROPE DIRECT Nord-Est și Centrul Regional de Studii Nord-Est, organizează online, în perioada 8-9 decembrie, Gala Turismului „Descoperă Nord-Est”.

La ediția din acest an vor fi evenimente online dedicate analizei situației curente a sectorului turism din Regiunea Nord-Est. Vor fi identificate solutii adecvate pentru relansarea și consolidarea turismului regional și vor fi prezentate tendințele din industria turismului în perioada următoare:

– Atelierul de Lucru „Biodiversitatea în Regiunea Moldovei”, pe 8 decembrie, în intervalul orar 11,30-13,00; se va discuta despre ecoturism și turism durabil și despre importanța conservării și exploatării durabile a ariilor naturale protejate și a parcurilor naționale și naturale din regiunea noastră. Vor fi puse la punct strategii și metode de valorizare a acestora ca avantaj competitiv pentru managementul destinației turistice.

– Atelierul de Lucru I al Comunității de Inovare Be.Cultour, pe 9 decembrie în intervalul orar 10,00-16,00, va începe activitatea de colaborare în proiect și se vor identifica resursele și părțile interesate pentru a pune bazele „Planului de Acțiune 2023-2027 Be.Cultour Nord-Est România-Republica Moldova”. Comunitatea va colabora pentru a analiza și genera proiecte/soluții inovative care vor dezvolta turismul cultural circular pe tema rutei culturale „Voievodul Ștefan cel Mare și Sfânt“. Atelierul este dedicat în exclusivitate membrilor comunității de inovare Be.Cultour.

Link-urile de conectare sunt Passcode: 883174 (pentru 8 decembrie) și Passcode: 397781 (pentru 9 decembrie).

Vasile Asandei, director general al ADR Nord-Est: „Gala Turismului «Descoperă Nord-Est» se află la a VI-a ediție și oferă un cadru de întâlnire și dezbatere între principalii actori regionali din sector. Ne dorim ca, alături de partenerii implicați în activități turistice și culturale, reprezentanți ai firmelor din industria HORECA și ai industriilor creative, ai administrației publice locale, instituțiilor de cultură, mediului academic, organizațiilor și asociațiilor care activează în domeniul turismului și patrimoniului cultural din întreaga regiune, să putem construi împreună inițiative de succes pentru dezvoltarea turismului regional.”Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE