• pensiunile și bucătarii participă la cel mai important concurs gastronomic din Moldova

Președinta Asociației pentru Dezvoltarea Turismului Montpesa, cu sediul în Moinești, Mădălina Armeanu, și prof. univ. dr. Denisa Nistor, prodecan la Facultatea de Inginerie a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, vor fi, astăzi, 6 decembrie, la conferința „Patrimoniul gusturilor – Heritage Flavours Day”, de la Cotnari, unde are loc ediția a doua a Galei Patrimoniului Gastronomic din regiunea Moldova. Evenimentul este organizat de Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Est, Centrul Europe Direct Nord-Est și compania Cotnari.

Mădălina Armeanu va trata problema inovării sistemului de producție, distribuție și marketingul produselor locale din zona în care activează Montpesa (zona de munte a județului Bacău), iar Denisa Nistor va fi moderator în atelierul de lucru „Este Regiunea Nord-Est a României o regiune gastronomică europeană?”.

Gala va desemna și Bucătarul Anului 2017 din Regiunea Nord-Est și Pensiunea/restaurantul cu cel mai bun meniu tradițional, în urma concursului la care s-au înscris în luna noiembrie. La Gală sunt invitați reprezentanți din educație, cercetare și inovare din regiune, producători locali, somelieri, chefi bucătari, manageri de restaurante și pensiuni, asociații de promovare a turismului și industriei alimentare.

„Scopul acestui concurs este de a redescoperi moștenirea gastronomică a regiunii noastre, talentul bucătarilor și profilul unităților turistice care promovează autenticul și gastronomia locală. Juriul va fi asigurat de cea mai mare asociație a bucătarilor din România, Asociația Culturală Euro-Est Alternativ, prin Iulia Drăguț (președinte, expert în gastronomie), Gigi Fedeleș și Lucian Smith (membri, chefi bucătari medaliați internațional) și Liviu Huțanu (somelier la Palas).”
Gabriela Bobeanu, șefa Biroului Regional de Informare, din ADR Nord-Est

Alte articole