Gala Descoperă Nord-Est, organizată de Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est prin Centrul Europe Direct Nord-Est, ajunge, joi, 12 decembrie, la a patra ediție. Gala este dedicată dezvoltării Regiunii de Nord-Est ca destinație turistică de excelență, prin consolidarea colaborării diferitelor paliere de factori interesați, din sfera publică și privată.

Manifestările au loc intervalul orar 11,30-20,00 la Palatul Culturii din Iași și cuprind conferința „Patrimoniul Cultural Regional, oportunitate pentru dezvoltarea economică durabilă” și „Gala turismului Descoperă Nord-Est – inovarea în proiectele de patrimoniu cultural”.

Conferința va asigura cadrul schimbului de experiență între specialiști în domeniul turismului și patrimoniului cultural, prin prezentarea unor modele de bună practică din Romania, Italia și Republica Moldova și promovarea destinațiilor din Regiunea Nord-Est prin proiectul „Descoperă Nord-Est“.

Speakeri cu un înalt nivel de expertiză vor susține prezentări și exemple practice pe tema managementului eficient al patrimoniului cultural, promovării turismului, dezvoltării unui brand turistic, proiectelor cu finanțare nerambursabilă, organizării evenimentelor, turismului gastronomic sau de aventură și a rutelor culturale.

„Gala turismului Descoperă Nord-Est”constă într-o conferințăîn care se va prezenta oferta turistică a asociațiilor din regiunea Nord-Est, un atelier de lucru și o premiere a celor mai activi promotori ai turismului din regiune.

Un rol important în manifestare îl vor avea Expoziția de gastronomie moldoveneascăși Expoziția de preparate ale bucătarilor profesioniști.

Co-organizatorul evenimentului este societatea Cotnari, iar partenerii tradiționali sunt Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași si Asociația Culturală Euro-Est Alternativ.

Ziarul „Deșteptarea” este partener media regional al evenimentului.