În urmă cu aproape trei săptămâni, angajata unei case de amanet, din municipiul Oneşti, sesiza Poliţia că a fost jefuită. A reclamat atunci că o persoană îmbrăcată în salopetă asemănătoare angajaţilor de la salubritate a intrat dimineaţa, înainte de deschidere, a lovit-o cu o rangă în cap şi i-a sustras toate bijuteriile din seif, în cantitate de aproape 7 kilograme.

Imediat după demararea cercetărilor şi vizualizarea imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, poliţiştii au început să-şi îndrepte atenţia tot mai mult chiar către victimă şi după zile întregi de investigaţii au ajuns la concluzia că totul ar fi fost o înscenare, ce ar fi fost pusă la cale de operatoarea de 39 de ani şi mama acesteia de 61 de ani. Şi asta pentru că, anterior sesizării jafului, ar fi luat bijuterii din gestiune şi astfel ar fi vrut să acopere lipsa acestora, pentru că se anunţase un control înainte ca ea să plece în concediu.

Cele două ar fi fost văzute împreună în dimineaţa respectivă, pe imagini nu a fost surprins însă şi momentul în care salariata este lovită, imediat după presupul jaf nu a oferit prea multe informaţii, motivând că a leşinat în urma loviturii, iar aceste lucruri le-au trezit suspiciuni poliţiştilor care au stabilit că mama ei ar fi îmbrăcat acea salopetă şi ar fi intrat în casa de amanet.

„Din probele administrate în cauză au rezultat indicii rezonabile că în perioada iunie 2016 – mai 2017, inculpata, şefă a casei de amanet, şi-a însuşit din gestiune bijuteriile din aur amanetate la casa respectivă, întocmind contracte fictive, iar pentru a-şi acoperi lipsa din gestiune în data de 10 iunie de conivenţă cu mama sa au înscenat infracţiunea de tâlhărie, în scopul acoperirii prejudiciului, ocazie cu care în aceeaşi dimineaţă au fost sustrase alte bijuterii din casa de amanet, suma de 2.553 de lei şi un telefon mobil. În prezent, inculpatele se află în stare de reţinere, au fost prezentate la Judecătoria Oneşti cu propunere de arestare preventivă, urmând ca cercetările să fie continuate în cauză”, a declarat Ioan Ladan, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oneşti.

Societatea care deţine casa de amanet a comunicat un prejudiciu total de circa 801.000 lei, iar anchetatorii spun că, înainte de lovitura finală, casiera ar fi luat din gestiune bijuterii de peste 470.000 de lei. Aceasta a recunoscut în faţa anchetatorilor doar infracţiunea de delapidare, dar nu şi că au înscenat tâlhăria. „Volumul de muncă în dosar a fost foarte mare şi a necesitat atenţie la detalii pentru că inculpatele au acţionat într-un mod destul de bine pregătit şi surprinzător, având în vedere că sunt femei şi una dintre ele în vârstă, neaşteptându-ne la un astfel de deznodământ la momentul demarării cercetărilor”, a mai spus procurorul Ladan.

Şi pe drumul către instanţă, mama salariatei a spus că este nevinovată, lucru susţinut şi în faţa magistraţilor, care la finalul şedinţei au decis să le aresteze preventiv pentru 30 de zile. „La Judecătoria Oneşti s-a luat măsură preventivă de 30 de zile arest efectiv, împotriva ambelor inculpate şi amândouă au declarat contestaţie. În ceea ce priveşte declaraţiile, pot să vă spun că s-au declarat nevinovate”, a spus avocat Gabriela Viscreanu, apărătoarea celor două.

Femeia de 39 de ani este acuzată de delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată, inducerea în eroare a organelor judiciare şi instigare la furt, iar mama ei de complicitate la inducerea în eroare a organelor judiciare şi furt calificat. (Geta P.)

Cele două femei au fost arestate preventiv pentru 30 de zile


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ