Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Bacău au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infractiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, fals şi uz de fals şi complicitate la evaziune fiscala şi spălare de bani.

Din cercetările poliţiştilor a rezultat că în perioada 2008-2012, administratorul unei societăţi comerciale întocmit 59 de facturi fictive din care rezulta că patru societăţi comerciale administrate de persoane cu care se afla în intelegere, ar fi prestat diverse servicii în domeniul lucrărilor silvice, în suma totală de 1.433.850 lei.

Sumele de bani au fost achitate către cele patru societăţi iar ulterior administratorii lor ar fi retras din unităţile bancare aceste sume, pe care le-ar fi returnat plătitorului contra unui comision.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii în vederea recuperării prejudiciului creat bugetului consolidat al statului.

Dosarul penal a fost înaintat unităţii de parchet cu propunere de sesizarea instanţei si trimiterea in judecata a celor cinci personae.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ