Tumultul cotidian de pe strada Razboieni a fost estompat marti, la prânz, de glasurile elevilor de la Colegiul National de Arta “George Apostu”, membri ai Corului “Armonia”.

Acestia, impreuna cu profesorul lor Ionut Vilcu, au profitat de soarele cald al diminetii si au iesit in fata liceului unde s-a desfasurat ora de Cor. Placut surprinsi de acest adaos muzical adus glasului cacofonic al traficului urban, trecatorii s-au oprit pentru o clipa din graba lor ca sa asculte piesele corale interpretate de catre tinerii muzicieni.

Unii si-au scos telefoanele mobile dorind sa ia cu ei acasa crâmpeie de muzica de buna calitate. O doamna in vârsta, care s-a prezentat ca sotia unuia dintre fondatorii liceului de arta bacauan, a profitat de pauza dintre piese pentru a-i felicita.

“Va multumesc mult pentru acest cadou sonor, mai ales ca, in ziua de astazi, pe strada mai mult se injura decât se cânta” a spus, emotionata, doamna Alexandrescu strângând mâna profesorului de Cor.

“Este o metoda pe care o aplicam de când eram profesor la Seminarul de la Roman. Copiilor le place o astfel de abordare, iar ora se desfasoara parca altfel, in sensul bun al cuvântului” a declarat profesorul Ionut Vilcu. Soarele, insa, s-a dovedit zgârcit cu razele sale, astfel ca ora s-a incheiat, iar tinerii si-au strâns recuzita didactica si s-au retras in salile de studiu, mai veseli, mai imbujorati.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ