– zeci de sateni au iesit, joi, pe ulita pentru a-si apara proprietatile invadate de un localnic mai instarit

Zeci de crescatori de animale din satul Radomiresti, comuna Letea Veche, au iesit pe ulita pentru a protesta impotriva unui concetatean cu proprietati in zona care le incalca frecvent terenurile, ducându-si animalele la pascut pe imasul lor. Satenii spun ca terenul cu iarba este detinut de ei in devalmasie, insa, cel acuzat, desi are concesionat de la primarie circa 4.000 de metri patrati de pasune, acesta le ocupa abuziv imasul.

„De mai bine de zece ori am tot incercat sa-l oprim sa-si mai pasca animalele pe terenul nostru. De trei zile, vine iar la noi si ne provoaca, ne sfideaza pur si simplu. Noi nu i-am raspuns in niciun fel si am anuntat politia din comuna, avertizând ca este posibil sa se declanseze o rascoala, fiindca oamenii sunt tot mai nemultumiti”, declara Vasilica Balan, unul dintre protestatari. Oamenii spun ca acuzatul a cultivat zarzavaturi pe terenul inchiriat pentru pasunat, si acum incalca pasunea celorlalti crescatori de animale.

PUBLICITATE

„Luni, a venit cu tupeu pe terenul nostru si a strigai «Ia sa vedem cine are curajul sa zica ceva»”, spune Florin Dragache, un alt satean nemultumit. „Daca era om bun si statea de vorba cu oamenii, nu se ajungea la asta, ca sunt ani de zile de când ne-am inteles bine pe imas. Acum, el vine cu tupeu si ne cere 90 de lei pe vaca pentru a ne paste animalele noastre, impreuna cu ale lui, pe iarba noastra”, spune Daniela, o alta localnica nemultumita.

„Daca nu se poate face ceva, ne luam si la bataie, ca nu se mai poate asa”, striga satenii. In aceste conditii, a fost nevoie de aparitia politistilor. „Noi, ca politisti, am fost sa asiguram linistea si ordinea publica si le-am spus ca daca au nemultumiri care sunt de competenta noastra, sa vina la noi si sa faca o sesizare. Abia apoi noi putem sa facem verificarile”, a declarat seful de post din comuna. La rândul lui, viceprimarul Daniel Iorga, prezent la locul scandalului, a dispus efectuarea delimitarilor proprietatilor, cu toate ca acest lucru a fost solicitat de sateni in urma cu o luna (joi, expirând termenul legal in care trebuie dat raspunsul in scris nemultumitilor vizavi de aceasta speta).

[wonderplugin_gallery id=”549″]

„Mai erau de facut unele completari, iar acum o sa le dam un raspuns satenilor”, a dat-o din colt in colt edilul. Contactat telefonic, cel acuzat a decis, pâna la urma, sa cada la invoiala cu satenii, pentru a stinge conflictul. „Acolo au si ei islaz in devalmasie, dar are si Primaria. Eu le pasc animalele satenilor de vreo 10 ani. Cred ca o sa dam la pace, pâna la urma. Deja, am vorbit cu câtiva dintre ei si o sa ne intelegem cumva. Ori nu le mai iau taxa ca sa am grija de animale, ori vedem noi ce facem”, a declarat Stefan Prisecaru, cel invinuit de sateni.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Ma intreb daca banii ceruti sunt contabilizati si impozitati.Se intocmeste contract se elibereaza chitanta ,factura.Politia ar trebui sa verifice si astfel de lucruri,ce tin de evaziune.

LĂSAȚI UN MESAJ