Sute de pesti morti, pasari fara cuiburi, melci si alte crustacee, cam acesta este rezultatul primei zile de decolmatare a Bistritei in zona Insulei de Agrement din Bacau.

Lasata in paragina multi ani, zona a devenit un mic paradis pentru pasari si animalele acvatice, care, insa, sufera acum deoarece lucrarile de decolmatare a raului nu au tinut cont si de existenta lor.

[wonderplugin_gallery id=”233″]


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

15 COMENTARII

 1. din pacate pentru amenajarea insulei de agrement cineva trebuie sa sufere in cazul de fata vietuitoarele ce ce isi aveau casa acolo …

 2. daca nu se face nimic nu e bine, daca se face iar nu e bine! Dezastru ecologic oricum era , important e sa faca ceea ce trebuie si cum trebuie!!!!!! Sper sa nu fie aceasi pb, ca si cu :”sala polivalenta”, ”stadionul municipal” ”strada milcov :))”, ”spitalul municipal” etc, dar chiar nu vede nimeni?

 3. in mare parte pestii ramasi o sa fie mancati de pasari, deci nimic nu se pierde totul se transforma. intrebarea e in cat timp o sa se refaca fauna de acolo.

 4. Sunt destule posibilitati de refacere a faunei si florei, atit in mod natural cit si prin interventia specialistilor.Oricum, lacul trebuia decolmatat si stuful regenerat.

 5. In final din ‘refacerea’ Insulei va iesi un mre fas. Din beton si otel. Cam cum e parcul recent inaugurat in Bucuresti, Drumul taberei. Insula era buna asa cum era. Cu mici reparatii/corectii/imbunatatiri dar cu mult spatiu verde si copaci. S-a inceput cu taiere de copaci…

 6. Sper sa devina mult mai frumos, sunt plecat de multi ani din Bacau, dar sper din suflet ca insula sa devina un loc incredibil. Ca in amintirile de cand eram mic. Ultima oara cand am fost pe acolo, acu 7 ani de zile, nu-mi puteam imagina cum poate fi uitat de lume si de interes un loc asa unic…

 7. Dar oare unde or fi cei de la C.R.E.? Oare dorm? sau nu iubesc natura decat daca le iese si lor ceva? sau dl Gritcu nu mai e interesat de natura, ca acum isi scoate o “leafa” mult mai buna la Spatii Verzi?
  Sa-i mai credem cand ne spun sa iubim natura?
  Pai si eu as iubi-o daca mi-ar iesi ceva. Dar asa… Moca…. Ma mai gandesc.

 8. Constantin A…..Ce ai cu CRE-ul? Insula de agrement e in custodia AJVPS-ului…ce a facut CRE-ul acolo a fost din proprie initiativa…mergi si urla la AJVPS la usa….nu pe net…ca la cat a facut CRE-ul ar trebui sa le pupati picioarele!!!!!!!!!!!

 9. in poze chiar ca sunt doar carcalaci :)))
  nu poti curata zona respectiva fara sa scazi nivelul apei . daca s-au taiat copacii aia chiar e nasol pt ca zona era faina ca si vegetatie….

LĂSAȚI UN MESAJ