29 noiembrie 2023
SportFotbal/ Liga a III-a: Victorii pe linie

Fotbal/ Liga a III-a: Victorii pe linie

Etapa a cincea a fost una fastă pentru divizionarele C băcăuane. Aerostar, CSM Bacău și Viitorul Curița au câștigat, iar FC Bacău se va impune la masa verde contra Viitorului Darabani (care nu s-a prezentat la Ruși Ciutea), asta în cazul în care gruparea botoșăneană nu va se va retrage din campionat

Era rost de puncte. Și a fost. Trei victorii pe teren pentru Aerostar, CSM Bacău și Viitorul Curița și, în perspectivă, una la masa verde pentru FC Bacău. În concluzie, etapa a cincea a Ligii a III-a, derulată weekendul trecut, s-a dovedit fastă pentru divizionarele C băcăuane. Vineri, în uvertura rundei din Seria 1, Aerostar a făcut spectacol, impunându-se cu 3-1 (2-0) contra Rapidului Brodoc, care venea după victoria cu 2-0 contra celor de la FC Bacău. În formula Ov. Mocanu- Tilibașa (min. 90 Azoiței), Prențu, Benchea, Arnold- Bobârnac, Telcean, M. Matei (min. 90 Bordeianu), Băisan (min. 90+5 D. Căpușă)- Coroamă (min. 74 Belciu), Dobre (min. 46 N. Constantinescu), „aviatorii” antrenați de Mișu Ionescu, Andrei Vatră și Cristi Roca au demonstrat, o dată în plus, că au viitorul de partea lor. Deși au întâlnit o echipă solidă, care-și găsește punctele de forță în căpitanul Vlad Mocanu și în rio-ul de stranieri Alessandro Gomez- Hall Szem Whyte- Terry Desrues, băcăuanii s-au dovedit foarte pragmatici, intrând la pauză cu două goluri avans.

În min. 12, mijlocașul Marius Telcean a înscris, fără doar și poate, unul dintre cele mai frumoase goluri ale campionatului, învingându-l pe Hriscu printr-un șut la vinclu de la peste 30 de metri, pentru ca în min. 36, Băisan să majoreze avansul grație unei execuții precise la colțul lung. Repriza secundă a fost una cu de toate: goluri, ratări incredibile, robinsonade de mare efect, eliminări, plus un penalty irosit de gazde în prelungiri. În min. 52, la un corner executat de Matei, Prențu a „așezat” balonul pentru un șut din careul mic lui Nicholas Constantinescu, însă defensiva Rapidului a scăpat cu fața curată, blocând in-extremis.Golul de 3-0 nu a întârziat însă decât câteva zeci de secunde deoarece la faza imediat următoare, Coroamă și-a ilustrat calitățile de vârf, pătrunzând impetuos și marcând la colțul lung. Partida a continuat într-un ritm alert, cu Rapid Brodoc atacând în valuri și cu Aerostar contraatacând tăios. Oaspeții au schimbat portarul, dar și partitura. Intrat între buturi în locul lui Hriscu, Bogdan Iacob și-a asumat rolul de portar-libero, evoluând foarte avansat, în timp ce în atac a urcat stoperul francez Desrues, un alter-ego- din punct de vedere fizic- al lui Radu Drăgușin.

În min. 67, servit excelent în profunzime de Coroamă, Telcean a rezistat cu brio unei talonări exercitate de doi adversari, însă, scăpat singur cu portarul a greșit ținta. În contra-partidă, două minute mai târziu, nou intratul E. Ponea a redus din handicap, cu un șut puternic sub transversală. După un alt minut, Brodocul a fost la un pas de 3-2, însă Ovidiu Mocanu a avut două intervenții consecutive de mare efect, pentru ca în min. 76, portarul gazdelor (MVP-ul partidei, alături de stoperul și, totodată, noul căpitan al Aetostarului, Marian Prențu), să iasă din nou la rampă, respingând în corner „bomba” expediată de Ticu de la aproximativ 25 metri.

În replică, „aviatorii” au fost la un pas de a sancționa cu gol poziția avansată a portarului vasluian Iacob, însă Băisan (servit bine de Bobârnac) a lobat imprecis de la 25 metri, pentru ca în min. 85 și 90, Bobârnac și Belciu să fie și ei aproape de a-și trece numele pe lista marcatorilor. Finalul a găsit ambele echipe în inferioritate numerică, eliminării lui Bobârnac (min. 86, două „galbene”) urmându-i cea din min. 90+3 a lui Tarsă, dar și în căutarea unui nou gol. Astfel, Ponea a fost cât pe ce să reușească „dubla” la un atac prelungit în min. 90+4, pentru ca la ultima fază a meciului, Denis Căpușă, proaspăt intrat în locul lui Băisan, să obțină un penalty pe care Belciu l-a executat neglijent, șutând peste transversală.

Aerostar obține astfel o victorie importantă, a doua a sezonului după cea contra Științei Miroslava. Victorie va fi, dar la masa verde, și pentru FC Bacău în disputa… nedisputată cu Viitorul Darabani. Confruntați cu mari probleme de ordin financiar, oaspeții nu s-au prezentat la jocul de vineri, de la Ruși Ciutea și nici nu au catadicsit să anunțe forfaitul. Urmează ca FRF, prin Comisiile de specialitate, să dicteze victoria cu 3-0 pentru FC Bacău, însă rămâne de văzut ce va face Darabaniul în viitor. Și asta pentru că, în cazul unei a doua neprezentări până la finalul lui 2023, echipa botoșăneană va fi exclusă din campionat, iar rezultatele sale anulate.

De retragerea din campionat a Darabaniului va profita în special CSM Bacău, care a pierdut două puncte (scor 2-2) în prima etapă contra grupării botoșănene. Până se va ști exact ce va fi, să notăm că CSM Bacău a ajuns la cea de-a treia victorie la rând, impunându-se sâmbătă, cu 1-0, pe terenul celor de la CSM Vaslui, grație reușitei din min. 15 a lui Gherasim. Succesul de la Vaslui permite „CSMeilor” lui Cristi Popovici să împartă fotoliul de vice-lideri cu rădăuțenii de la Bucovina, autorii unei remize interne, 1-1, în această etapă, în compania primei clasate, Foresta Suceava.

În fine, în Seria 5, cea de-a patra divizionară C a județului, Viitorul Curița a ajuns la cota șase puncte, după ce a trecut sâmbătă, cu 3-1, de Olimpic Zărnești. Curițenii au deschis scorul în min. 13 prin Gârniață, oaspeții au egalat în finalul primei părți din penalty, însă după pauză, „alb-verzii” și-au asigurat succesul ca urmare a golurilor înscrise de Ghenici (min. 53) și Vlad Miron (min.91).

Seria 1

Rezultatele etapei a cincea: Aerostar Bacău- Rapid Brodoc 3-1, Bucovina Rădăuți- Foresta Suceava 1-1, CSM Vaslui- FC Bacău 0-1, Șomuz Fălticeni- Știința Miroslava 0-4. Meciul FC Bacău- Viitorul Darabani nu s-a jucat, oaspeții neprezentându-se.

Programul etapei viitoare/ sâmbătă, 30 septembrie, ora 17.00: Foresta Suceava- Știința Miroslava, CSM Bacău- Șomuz Fălticeni, Rapid Brodoc- CSM Vaslui, Viitorul Darabani- Aerostar Bacău, Bucovina Rădăuți- FC Bacău.

Clasament

1 Foresta Suceava   5        4        1        0        13-5   13p.

2 Bucovina Rădăuți  5        3        1        1        18-8   10p.

3 CSM Bacău           5        3        1        1        11-6   10p.

4 Știința Miroslava   5        3        0        2        11-6   9p.

5 CSM Vaslui           5        2        1        2        9-9     7p.

6 Aerostar Bacău     5        2        1        2        7-8     7p.

7 Rapid Brodoc       5        2        0        3        9-8     6p.

8 FC Bacău             4        1        0        3        5-10   3p.

9 Șomuz Fălticeni    5        0        2        3        7-14   2p.

10 Viitorul Darabani 4        0        1        3        3-19   1p.

 

Seria 5

Rezultatele etapei a cincea: AFC Odorheiu-Secuiesc- AFC Câmpulung Muscel 2022 0-1, Viitorul Curița- Olimpic Zărnești 3-1, Olimpic Cetate Râșnov- Kids Tâmpa Brașov 2-0, KSE Târgu-Secuiesc- Sepsi OSK Sfântu-Gheorghe 2 1-2, Ciucaș Târlungeni- SR Municipal Brașov 2-0.

Programul etapei viitoare/ vineri, 29 septembrie, ora 17.00:Sepsi OSK Sfântu-Gheorghe 2- Ciucaș Târlungeni, AFC Câmpulung Muscel 2020- KSE Târgu-Secuiesc, Kids Tâmpa Brașov- AFC Odorheiu Secuiesc. Sâmbătă, 30 septembrie, ora 17.00: Olimpic Zărnești- SR Municipal Brașov, Viitorul Curița- Olimpic Cetate Râșnov.

Clasament

1 AFC Câmpung Muscel 2020       5        5        0        0        13-3   15p.

2 Olimpic Cetate Râșnov             5        4        0        1        15-6   12p.

3 AFC Odorheiu Secuiesc             5        3        0        2        9-4     9p.

4 Sepsi OSK Sf. Gheorghe 2         5        3        0        2        12-8   9p.

5 Kids Tâmpa Brașov                   5        2        1        2        6-6     7p.

6 Olimpic Zărnești                      5        2        1        1        8-9     7p.

7 Viitorul Curița                          5        2        0        3        9-10   6p.

8 KSE Târgu-Secuiesc                  5        2        0        3        4-7     6p.

9 Ciucaș Târlungeni                     5        1        0        4        3-10   3p.

10 SR Municipal Brașov               5        0        0        5        2-18   0p.

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri