Cinci zile de vacanță: atât mai are la dispoziție divizionara secundă Aerostar Bacău. Intrați în vacanță în urmă cu fix o lună de zile, „aviatorii”  își vor relua pregătirile luni, 11 ianuarie. Gruparea băcăuană și-a stabilit perioada de cantonament, 25 ianuarie – 5 februarie, dar nu a decis încă locația, oscilând între două variante: Târgu-Secuiesc și Piatra Neamț. În funcție de locul în care își vor efectua stagiul de pregătire centralizată băcăuanii antrenați de Daniel Munteanu vor configura și meciurile de verificare din respectiva perioadă. Se știu, în schimb, adversarele din testele de după încheierea cantonamentului: divizionarele C Foresta Suceava și Știința Miroslava.

Totodată, se cunoaște și prima disponibilizare la nivelul lotului. Este vorba de atacantul Alexandru Zaharia (a nu se confunda cu celălalt Alexandru Zaharia de la Aerostar, „Mara”, autorul golului egalizator din ultimul joc de acasă, cu Poli Timișoara), care a fost returnat Politehnicii Iași, de unde fusese împrumutat la începutul toamnei. Zaharia se alătură, astfel, lui Anca-Trip, Moisi, Yabre și Chelaru, puși pe liber în plin campionat din cauza randamentului modest.

„Cu siguranță că ne vom întări în această iarnă. Avem în vizor trei posturi: cel de stoper, de mijlocaș central și de atacant. Dar nu vom aduce doar de dragul de a spune că ne-am completat lotul. Vizăm trei jucători care să se poată impune ca titulari și să aducă un plus echipei. Sperăm să grăbim tratativele, astfel încât să-i putem avea încă de săptămâna viitoare, când ne reluăm antrenamentele”, a declarat team-managerul Aerostarului Gabriel Voicu.

„Nu am renunțat la bătălia pentru evitarea retrogradării, dovadă că, în ciuda ofertelor avute, nu am cedat niciun jucător în această iarnă”, a adăugat Voicu. „Mai sunt încă destule puncte puse în joc, iar noi trebuie să continuăm și să îmbunătățim lucruruile bune arătate pe final de an. Sunt încrezător în salvarea de la retrogradare”, a mărturisit, încă din luna decembrie, antrenorul Daniel Munteanu.

Deși clasată pe penultimul loc după 15 etape, Aerostar are șansa ei în lupta pentru permanența în Liga a II-a. Pe lângă faptul că sezonul de-abia a trecut de jumătate și că primul meci din 2021, programat pe 20 februarie, acasă, contra vecinei de clasament Unirea Slobozia, poate aduce băcăuanilor încă trei puncte în cont, situația altor echipe destinate play-out-ului se anunță una problematică din punct de vedere financiar. Astfel, Fotbal Comuna Recea (una din micile revelațiile ale campionatului) este amenințată cu retragerea, la fel ca și Turris Oltul Turnu Măgurele, care, conform liga2.prosport.ro, a renunțat la toți jucătorii cu salarii mari. Și s-ar putea să nu fie singurele!PUBLICITATE