„Aviatorii” și-au reluat ieri pregătirile. La reunire a fost prezent și fundașul central Dănuț Munteanu (ex CSM Focșani), iar astăzi sunt așteptați mijlocașul israeliano-portughez Yaniv Segev (ultima oară la „U” Cluj) și atacantul Alex Popescu, care s-a despărțit de Poli Timișoara

Dacă este adevărat că ninsoarea e semn de belșug, atunci înseamnă că divizionara secundă Aerostar Bacău ar trebui să se umple de puncte în partea a doua a sezonului, care va începe pe 20 februarie. Sau, mă rog, să adune atâtea puncte câte vor fi necesare pentru atingerea obiectivului: salvarea de la retrogradare. „Aviatorii” și-au reluat pregătirile ieri la amiază, pe o ninsoare deasă, care te îndemna la bulgăreală. De altfel, la ședința foto ce a precedat primul antrenament al anului, căpitanul Cătalin Vraciu nu a rezistat tentației de a-și exersa ținta și în ceea ce privește aruncarea bulgărilor de zăpadă.

„E bine că există tonus. În această perioadă de acumulări avem nevoie de așa ceva”, a observat antrenorul Daniel Munteanu, care a avut un mesaj clar pentru elevii săi: „Cine nu crede în salvarea de la retrogradare, este liber să plece”. Tehnicianul penultimei clasate din liga secundă, a dezvoltat ideea: „Situația din clasament nu este deloc una confortabilă, dar ceea ce a arătat echipa pe final de an contra unor formații cu greutate precum Craiova, Petrolul, Rapid sau Poli Timișoara, mie, personal, îmi dă încredere că putem să ne asigurăm permanența în eșalonul secund. Vreau însă ca și jucătorii mei să fie încrezători sută la sută în atingerea obiectivului, iar pentru aceasta să fie motivați și capacitați la maximum începând cu perioada pregătirilor”.

La reunire a fost prezent și vicepreședintele clubului, Valerian Voicu, care a declarat: „Vara trecută, echipa aceasta a fost înscrisă în Liga a II-a deoarece ne-am bazat pe valoarea unor jucători. Aceștia și-au probat calitățile, numai că au făcut-o inconstant. În condițiile în care vom avea evoluții constant bune, sunt sigur că vom reuși evitarea retrogradării”.

Pentru a-și continua drumul spre  salvarea de la retrogradare, Aerostar nu a cedat niciun jucător în această iarnă, în ciuda mai multor oferte apărute. Singura plecare a fost cea a atacantului Alex Zaharia, care, în condițiile în care nu a confirmat în toamnă, a fost returnat Politehnicii Iași, de unde fusese împrumutat.

În perioada imediat următoare, gruparea băcăuană va avea în probe mai mulți jucători. Unul dintre aceștia este stoperul Dănuț Munteanu (fiul fostulului fundaș stânga al FCM-ului din anii ’90), care a evoluat ultima oară la CSM Focșani. În vârstă de 24 de ani pe care îi va împlini în februarie, Dănuț Munteanu s-a mai aflat în vederile Aerostarului în vara lui 2018, însă mutarea nu s-a concretizat la vremea respectivă. „Suferim la capitolul fundași centrali și este posibil ca Dănuț Munteanu să fie jucătorul care sa ne poata ajuta în acest compartiment”, a punctat antrenorul Daniel Munteanu.

Astăzi sunt așteptați încă doi noi jucători, ambii venind de la echipe din liga a doua. Este vorba de mijlocașul defensiv Yaniv Segev și de atacantul Alexandru Popescu. Jucător cu dublă cetățenie, israeliană și portugheză, Segev are 24 de ani, iar în vară a trecut de la formația suedeză IFK Lidingo la Universitatea Cluj, unde nu a prins însă decât o singură prezență.

În ceea ce-l privește pe Alex Popescu (23 de ani împliniți pe 6 ianuarie), acesta vine de la Poli Timișoara (3 prezențe și un gol în acest sezon), după ce în CV-ul său mai apar echipe precum Universitatea Craiova, Academica Clinceni, CS Mioveni și Viitorul Târgu-Jiu. „Deocamdată, vreau să-i văd”, s-a limitat să spună antrenorul Aerostarului Daniel Munteanu, care a programat deja un prim amical sâmbăta aceasta, cu divizionara C Tâmpa Brașov, cel mai probabil la Târgu-Secuiesc.

„Aviatorii”, care și-au completat staff-ul tehnic cu preparatorul fizic Andrei Întuneric, își doresc încă două jocuri- test săptămâna viitoare, după care, în perioada 25 ianuarie- 5 februarie, vor efectua un stagiu de pregătire centralizată la Miercurea-Ciuc. Iar pe 20 februarie, se va relua campionatul, cu etapa a 16-a, în care Aerostar va primi vizita vecinei de clasament Unirea Slobozia. Greu de spus cum va fi vremea la data respectivă. Dar dacă tot a nins la reunire, poate că la meciul cu Slobozia va ploua: cu goluri în poarta adversarei!

Lot Aerostar

Antrenor principal: Daniel Munteanu. Antrenor secund: Andrei Vatră.  Antrenor cu portarii: Florin Anton. Preparator fizic: Andrei Întuneric.

Portari: Cebotari, Petrișor, Barna. Jucători de câmp: Alecsandru, Oteliță, Ardei, D. Munteanu, Bobaru, D. Mureșan, H. Ilie, Vl. Mihalcea, Danale, Chirilă, Belciu, P. Popescu, Al. Zaharia, Manole, Gavrilă, Bobârnac, Vraciu, Corban, Burlacu, Tofan, Hâncu, Tilibașa, Condruț, Olteanu.PUBLICITATE