În penultima etapă a returului, AFC Măgura 2012 Bacău a remizat, 1-1, la Odorheiu Secuiesc, în compania gazdelor de la Vasas Femina FC 2. Acum, băcăuancele țintesc prima victorie: duminică, acasă, în derby-ul suferinței cu Activ Slobozia

Punct cu punct: așa se urcă în clasament. Deocamdată, divizionara B de fotbal feminin a Bacăului, AFC Măgura 2012 nu a adunat decât un punct… cu altul. Prin urmare, nu este de mirare că „Pisicile Roșii” ocupă ultimul loc în ierarhia Seriei 1 din Liga a II-a. Cel de-al doilea punct stagional, obținut duminică, în penultima etapă, la Odorheiu Secuiesc, contra celor de la Vasas Femina FC 2 poate fi însă… un punct de plecare. Cu atât mai mult cu cât la finalul acestei săptămâni, „Pisicile” vor primi vizita penultimei clasate, Activ Slobozia, cu care tocmai au făcut rocada mică în clasament. Normal ar fi să urmeze prima victorie a băcăuancelor. Și rocada mare! Echipa antrenată de Mihai Voicu merită să urce în clasament, mai ales prin ceea ce a arătat la Odorhei. Gazdele au deschis scorul în minutul 17, însă Andra Cernat a restabilit egalitatea la zece minute după pauză. Într-un meci pe contre, „Pisicile” puteau da lovitura la numeroasele ocazii avute, dar remiza este una valoroasă în condițiile în care și Vasas Femina 2 s-a izbit de forma bună a portăriței băcăuane Gabriela Tătaru.

„Ar fi fost minunată o victorie, dar ne mulțumește și egalul. Fetele s-au dăruit și am covingerea că, jucând la fel, vom obține duminică, împotriva Sloboziei, în sfârșit și prima victorie”, a declarat antrenorul Mihai Voicu, care a utilizat următoarea formulă de echipă: Gabriela Tătaru- Alina Trefaș, Amalia Aldea, Lavinia Andrieș, Ștefana Fînaru, Alexandra Cojocaru (Narcisa Zadea), Maria Panțîru, Anca Pintilie, Denisa Nechita, Andra Cernat, Andreea Bujor (Daniela Matei).

„Fetele au alergat foarte mult la Odorhei și ar fi fost păcat să nu obținem un rezultat favorabil. Acesta este un egal important, obținut contra unei echipe care a jucat cu cea mai bună garnitură. Punctul luat ne dă o gură de oxigen în perspectiva partidei cu Activ Slobozia pe care trebuie să o câștigăm”, a subliniat conducătorul AFC Măgura 2012 Bacău, Cătălin Cojocaru. „Am încredere că după primul egal în deplasare va veni și prima victorie. Ne dorim să încheiem turul cu un succes”, a adăugat directorul sportiv al „Pisicilor”, Iulian Răsloagă. De notat că după jocul de duminică, împotriva Sloboziei, din ultima etapă a turului de campionat, „Pisicile Roșii” vor mai disputa o partidă în 2021, dar în Cupa României, contra Romanului.

 

Rezultatele complete ale etapei a opta din Seria 1: Activ Slobozia- CN Nicu Gane Fălticeni 2-0, Vulpițele Galbene Roman- Atletic Club Onix 2010 Râmnicu-Sărat 2-0, ACS Navobi Iași- AFK Csikszereda Miercurea Ciuc 0-1, ACS Vasas Femina FC 2 Odorgeiu Secuiesc- AFC Măgura 2012 Bacău 1-1.

 

Clasament

1 Csikszereda M. Ciuc        7        7        0        0        48-1   21p.

2 ACS Navobi Iași   7        5        0        2        39-5   15p.

3 Vulpițele Galbene 7        5        0        2        26-8   15p.

4 Selena Constanța  7        4        0        3        36-7   12p.

5 Atletic Club Onix  7        2        2        3        7-13   9p.

6 Vasas Femina 2    7        2        1        4        8-15   7p.

7 CN Nicu Gane      7        2        0        5        10-47 6p.

8 Activ Slobozia      7        1        1        5        3-47   4p.

9 Măgura 2012       7        0        2        5        3-37   2p.

 

Programul etapei viitoare, ultima a turului (14 noiembrie, ora 11.00): Selena Constanța- Vsas Femina 2 (se joacă pe 14 noiembrie), Atletic Club Onix 2010- Navobi Iași, CN Nicu Gane- Vulpițele Galbene, Măgura 2012 Bacău- Activ Slobozia.Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE