Primarul Romeo Stavarache a demonstrat inca o data ca nu tine cont de niciun sfat, in special din partea avocatilor, si se prezinta in instanta total nepregatit. Cel putin din punct de vedere emotional.

Dosarul “Apartamentul”, aflat marti la un nou termen, l-a dat din nou peste cap pe edilul local. Irascibil, cu probleme mari in a-si controla reactiile, Stavarache, care dadea de zor indicatii avocatului, a fost luat la tinta de judecatoare.

A fost criticat serios si amenintat ca va fi dat afara din sala de judecata: “Lasati avocatul sa-si faca apararea! Nu vedeti ca nu se poate concentra?”, i-a pus in vedere judecatoarea.

PUBLICITATE

La termenul de marti a fost audiata, printre alti functionari, si Roxana Mironescu, fost viceprimar, care a trebuit sa explice, in calitate de martor, de ce a semnat contractul de vânzare al unui apartament, din fondul locativ al primariei, pe numele lui Gheorghe Muntianu, fostul sef al Serviciului administrare fond locativ si îndrumare asociatii de proprietari din cadrul Primariei Bacau.

“Nu vi s-a parut cel putin imoral, daca nu ilegal?”, a intrebat judecatoarea. “Am semnat pentru ca avea toate aprobarile si semnaturile sefilor de servicii competente. Nu cred ca eram eu in masura sa judec daca este imoral. Eu eram acolo sa rezolv probleme in spiritul legii, nu trebuia sa ma gândesc daca este imoral. Am fost pusa in fata faptului implinit. Intâi am semnat si apoi am vazut ca data, mai precis anul era sters cu pasta corectoare. De aceea am dispus ca acel contract sa fie lasat in asteptare”, a explicat Roxana Mironescu.

Fostul viceprimar a mai precizat ca vânzarea nu a mai avut loc pentru ca a intervenit ancheta si procedura s-a stopat. Mironescu si-a completat declaratia cu o alta explicatie pentru neglijenta sa in momentul in care a semnat contractul:

“Eram in prima luna de activitate in primarie si era un volum mare de activitate. Am mizat pe faptul ca in spate sunt hârtii corecte si legale. Ulterior, am fost mai atenta la actele care mi se prezentau la semnat”, a justificat Roxana Mironescu.

Cu toate acestea, chiar si acum, ea sustine ca Muntianu, ca si alt solicitant, avea dreptul la un apartament si nu vede care ar fi problema ca i s-a atribuit unul. Si Roxana Mironescu a sfârsit prin a fi apostrofata de judecatoare in momentul in care a evitat sa dea un raspuns clar la o intrebare simpla.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

11 COMENTARII

 1. Cum? Aia care a semnat e martor? Pai aia trebuia sa fie inculpata, nu primarul! Cat despre emotii si nervozitate sa nu dea Dumnezeu nimanui sa fie judecat…..sa vada ce linistit poate fi!

 2. Nesimtitii adica primarul si viceprimarul, care au semnat(in cunostinta de cauza, dar nu mai recunosc), ,,se spala pe maini” dand vina pe cei din subordine.
  Asta e cel mai usor in viata, sa arati cu degetul spre altii.

 3. hai sa fim seriosi. credeti ca se aproba vreo repartitie de casa fara sa stie primarul.asa ca stavarache nu mai da vina pe altii,ca tu dai ordin cine primeste locuinta sociala si cine nu.dosarele cu cei indreptatiti sa primeasca locuinte zac mult si bine in niste sertare…..

 4. Modul in care alti ,, necajiti” din gasca primarului au primit apartamente nu sunt anchetati ? Cum au fost aprobate apartamente la persoane cu situatie materiala ff. buna?
  Domnule primar, raspundeti sau aratati cu degetul la altii?

  • Nu raspunde ca doar nu e prost. Da oare cum stau amaratii si asteapta si consilierii locali, plozii consilierilor, soferii primarului, au luat locuinte ANL???

 5. D-na Mironescu …ai semnat ca viceprimarul….dar cind am fost in audienta iar d-l ex-primar te-a lasat sa tii audienta fiindca stia ca urmez eu, din ce motiv nu ai avut timp sa asculti inregistrarea si tot ce aveam sa aduc la cunostinta ?
  Si atunci aveai dispozitii clare si erai “supusa”la cerintele primarului?

LĂSAȚI UN MESAJ