Procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Bacau l-au trimis in judecata, sub control judiciar, pe Eugen Antica, fostul primar al comunei Prajesti.

Acesta este acuzat de infractiunile de luare de mita si efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau însarcinarea pe care o îndeplineste o persoana, în scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Potrivit anchetatorilor, in perioada 2006 – 2008, Antica, în calitate de primar al comunei Prajesti, ar fi pretins de la reprezentantii unei societati comerciale un procent de 10% din valoarea lucrarilor pentru construirea unui nou sediu al primariei, contract ce se ridica la 1,5 milioane lei.

PUBLICITATE

„În baza acestor solicitari, inculpatul Antica Eugen a primit suma totala de 43.746,98 lei, în doua transe, la datele de 12 decembrie 2007 si 27 martie 2008, prin intermediul unei alte societati pe care primarul Antica Eugen o controla în mod direct”, spun procurorii DNA.

Banii ar fi fost solicitati si primiti pentru ca în calitate de primar sa se asigure ca platile catre firma respectiva se vor face la timp. Anchetatorii au pus sechestru asiguratoriu pe un teren arabil al fostului edil pâna la concurenta sumei de 43.746,98 lei.

Dosarul a fost trimis pentru a se judeca la Tribunalul Bacau cu propunerea de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse. Eugen Antica si-a pierdut mandatul de primar al comunei Prajesti la data de 19 iunie printr-un ordin semnat de subprefectul de Bacau.

Decizia a fost luata dupa o hotarâre a Inaltei Curti de Casatie si Justitie care a stabilit ca isi pierd mandatul nu doar primarii condamnati la inchisoare cu executare ci si cei care au primit pedepse cu suspendare.

El a atacat in instanta acest act.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ