Fostul deputat de Bacau Mihai Banu a fost incatusat, joi, de procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) – Serviciul Teritorial Bacau, care au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea sa pentru 24 de ore, fiind acuzat de infractiunea de trafic de influenta, fapta ce ar fi fost comisa in mandatul de parlamentar.

In acelasi dosar este cercetat si fiul sau, Lucian Banu, pentru complicitate la trafic de influenta, iar fata de el s-a luat masura controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile. Potrivit anchetatorilor „in perioada 2010-2012 inculpatul Banu Mihai, a pretins si primit, în mai multe transe, de la un om de afaceri, suma de 270.000 euro, pentru ca în calitate de deputat sa-si foloseasca influenta personala sau prin intermediul altui demnitar, pe lânga membri ai Guvernului României, în vederea alocarii unei sume de bani catre o primarie de pe raza judetului Bacau”, se arata intr-un comunicat remis de DNA.

Banii ar fi fost necesari pentru achitarea unor lucrari de constructie, in valoare de 5,6 milioane de lei, executate de firma afaceristului care i-ar fi dat spaga. „Din cei 270.000 euro, la solicitarea inculpatului Banu Mihai, beneficiind de complicitatea fiului sau, Banu Lucian, suma de 150.000 lei a fost remisa acestuia, de catre omul de afaceri, sub pretextul achizitionarii unui teren de la o persoana indicata de acelasi inculpat”, mai spun procurorii.

PUBLICITATE

Anchetatorii vorbesc de semnarea unui antecontract de vânzare-cumparare a unui teren de 10.000 de mp, in extravilanul unei comune, pentru pretul de 150.000 de lei. Actul s-a semnat in august 2010, iar banii ar fi fost virati de firma afaceristului in trei transe, in perioada 12 august 2010 – 22 iulie 2011, in conturi ce ar fi fost indicate de fostul parlamentar si de fiul acestuia.

Ordonanta de retinere a fostului deputat Mihai Banu expira vineri la ora 13.30, asa ca cel mai probabil in cursul diminetii va fi prezentat judecatorilor de la Curtea de Apel Bacau cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

In ceea ce-l priveste pe fiul sau, Lucian Banu, acesta trebuie sa respecte mai multe obligatii pentru perioada controlului judiciar. In primul rând, trebuie sa se prezinte la organul de urmarire, la judecator sau la instanta, de câte ori este chemat, nu are voie sa paraseasca tara fara incuviintarea organelor judiciare, nici sa se apropie de celelalte persoane mentionate in ordonanta procurorilor sau sa ia legatura cu acestea, nu are voie sa detina sau sa poarte arme si trebuie sa se prezinte la politie pentru supraveghere, dupa programul stabilit.

Mihai Banu (64 ani) este de profesie inginer agronom si in perioada 2005 – 2008 a fost sef al Directiei Agricole Bacau. De pe aceasta functie a mers in Parlament, in perioada 2008 – 2012, pentru un mandat de deputat, pentru PNL, insa in 2010 si-a dat demisia din acest partid si a trecut la PDL. Dupa ce si-a incheiat mandatul de parlamentar a revenit la sefia Directiei Agricole, de unde a iesit la pensie in august 2013.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

  1. Numai excroci. Asta-i crema care a iesit la suprafata dupa revolutie. Niste jigodii.Hoti din tata in fiu.Halal societate. Votati in continuare bacaoani numai hoti si snapani.

  2. Peste tot, in 99.9% dun cazuri, in functii de conducere sunt numai hoti, ca de asta vor aceste functii si se umilesc si cersesc voturi in campaniile electorale, ca se imbogateasca ei si familiile si partenerii de afaceri ai lor.
    Jalnic arata tara asta din toate punctele de vedere:economic, educativ, cultural etc.

  3. În comuna unde e fratesu primar sa mai ajungă DNA ca acolo sunt banii,dacă ajunge DNA în comuna Filipeni arestează mulți în frunte cu Banu Vasile fratele jupanului

LĂSAȚI UN MESAJ