Colonelul in rezerva Catalin Felegeanu, fostul adjunct al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bacau, a fost achitat de Curtea Militara de Apel Bucuresti, intr-un dosar in care a fost judecat pentru infractiunea de incalcare de consemn.

El a fost deferit justitiei in luna ianuarie a acestui an, dupa o ancheta a procurorilor de la Parchetul Militar Iasi, iar in octombrie Tribunalul Militar Iasi l-a condamnat la opt luni de inchisoare cu suspendare.

Sentinta a fost insa atacata cu apel, iar magistratii de la instanta superioara s-au pronuntat la termenul de saptamâna aceasta.

PUBLICITATE

„Admite apelul declarat de apelant (…) împotriva sentintei penale nr. 25, pronuntata la 1.10.2015 de Tribunalul Militar Iasi în dosar nr. 2/739/2015, sentinta pe care o desfiinteaza în totalitate. Rejudecând, în temeiul art. 396, alin. 5 CPP cu aplic. art. 16 alin.1 lit. a) CPP achita pe inculpatul col.(r) Felegeanu Catalin Daniel cu privire la savârsirea infractiunii de calcare de consemn”, se arata in solutia pe scurt postata pe site-ul instantei de judecata.

Aceasta sentinta este definitiva.

„Decizia Curtii de Apel Militara Bucuresti este conforma cu realitatea. Instanta a luat in considerare toate documentele si probele depuse de mine la dosar. M-am considerat nevinovat de la inceput si s-a dovedit ca nu exista nicio proba pentru a putea fi acuzat de vreo infractiune”, ne-a declarat col (r) Catalin Felegeanu.

Fostul adjunct de la ISU a fost pus la dispozitie pe perioada procesului, ceea ce inseamna ca a trebuit sa indeplineasca doar sarcinile trasate de seful superior iar leafa i-a fost limitata la salariul de baza. Acum isi va recupera toate drepturile, insa nu se va mai intoarce si pe functia detinuta anterior, pentru ca la jumatatea lunii octombrie a iesit la pensie.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Dar prejudiciul moral suferit de acest om cine-l plăteste?Nedreptatea generatâ de complicitatea fostului său şef a unor ofiteri actualmente DGA a unor procurori si a unor ziaristi din jurul acestora cum va fi pedepsită?Va exista desigur si o justiție divinâ dar parcâ e prea tirziu pinâ atunci.Pinâ cind ambițiile unor oameni vor mai implica interventia serviciilor secrete fiind stiut faptul că unii oameni sunt inlâturati de pe functii in urma unor note tendentioase sau nedocumentate ale SRI,SIPI sau sesizari din oficiu si la comandă a unor ofiteri de politie judiciară sau procurori?Că oricum chiar de nu se confirmâ delictul sesizat poate pică subiectul pe o găinărie de doi lei,vreo găină vreun cocoş sau vreun litru de tuică.Ruşine!!!

  2. Adevarul a iesit la iveala ca untdelemnul deasupra apei, dar cum ramane cu prejudiciul moral? Dar sunt un optimist si ma gandesc la patania lui Mos Ion Roata si Alexandru Ion Cuza. Fii puternic Prietene Catalin Felegeanu!

LĂSAȚI UN MESAJ