Locatarii din zona Milcov isi vor pierde beciurile sau garajele, daca acestea au fost construite fara autorizatii, chiar daca le-au avut de-o viata. Acestea vor fi desfiintate ca urmare a implementarii proiectului de modernizare a spatiilor verzi care se deruleaza pâna la sfârsitul acestui an. In locul beciurilor, garajelor, gradinilor imprejmuite pentru diverse scopuri vor aparea spatii verzi, cu flori si pomi si se vor amenaja alei.

Desi nu neaga beneficiile noilor investitii, unii cetateni reclama altceva. „Eu am declarat beciul la primarie. Platesc impozit 25 lei pe metru patrat pentru acest spatiu, totul este declarat si legal. Practic, nu va incurca cu nimic proiectul, la suprafata se vede doar un capac de 1.10 pe 1.10 metri. Am pus un gard verde, am plantati trandafiri, chiar nu vad cum ar putea face mai frumos”, ne-a spus un locatar de pe Milcov 120. Nu este singur in aceasta situatie, fiind alti doi vecini care au astfel de beciuri construite sub pamânt.

„Referitor la beciurile din zona Milcov, ne-am adresat Politiei Locale care a constatat ca beciurile sunt construite ilegal, pe domeniul public, fara autorizatie de construire. Locatarii au fost somati sa le demoleze, urmând ca prin acest proiect sa fie amenajate spatii verzi (plantari de arbori si arbusti si gazonare)”, a explicat purtatorul de cuvânt al Primariei Bacau, Ionut Tomescu.

PUBLICITATE

Cei care au insa spatii pentru care platesc impozite ar putea fi rugati sa rezilieze contractele pentru ca proiectul sa mearga inainte fara probleme. Purtatorul de cuvânt al Politiei Locale, Florin Podoleanu, a declarat ca pâna acum, in zona Milcov, s-au dat 12 somatii, iar locatarii s-au conformat, pentru ca aveau constructii pentru care nu au putut prezenta documente: „Este vorba de 5 beciuri, 2 magazii, un garaj improvizat, 3 imprejmuiri cu gard si o poarta metalica. Pe masura ce va avansa proiectul, se va trece la identificarea celorlalti proprietari care au constructii care ar putea impiedica implementarea proiectului”.

Acelasi lucru s-a intâmplat deja si in alte zone unde investitiile s-au derulat. Contractul de executie a fost câstigat de Asociatia SC Gironap Prod SA Onesti – SC Energobit  SA  Cluj Napoca, iar valoarea este de 5,6 milioane de lei, fara TVA.
Proiectul se va finaliza in decembrie 2015, stadiul de implementare fiind la circa 40 la suta.

Modernizarea spatiilor verzi se desfasoara pe 7  tronsoane astfel: Tronsonul I – zona dintre Str. Letea –Str. Milcov, Tronsonul II – cuprinde suprafetele de la intersectia str. Milcov cu str. Alecu Russo pâna la intersectia str. Milcov cu str. Stadionului, Tronsonul III – cuprinde suprafetele de la intersectia str. Milcov cu str. Stadionului pâna la intersectia str. Milcov cu str.  Lalelelor, Tronsonul IV – insumeaza spatiile cuprinse intre intersectia str. I.L. Caragiale si str. Alexandru Cel Bun pâna la intersectia str. I.L. Caragiale cu str. Ana Ipatescu, Tronsonul V este format din spatiile de la intersectia strazilor Vadul Bistritei cu Nicu Enea si suprafetele de pe partea dreapta a str. 9 Mai dinspre Mioritei, dar si suprafetele cuprinse de la intersectia str. Mioritei – Vadu Bistritei pâna la intersectia str. Mioritei cu str. Banca Nationala, Tronsonul VI –  cuprinde zonele de la intersectia str. Mioritei cu str. 
Banca Nationala si str. Bucium pâna la intersectia str. Mioritei cu str. Bradului si str. Ion Luca, Tronsonul VII cuprinde zonele de la intersectia str. Mioritei cu str. 
Bradului si str. Ion Luca pâna la intersectia str. Mioritei cu str. Energiei si str. Nordului.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

11 COMENTARII

 1. … unii au “migrat” in alte timpuri de la sat la oras si si-au luat naravurile cu ei – civilizatia urbana insa inseamna altceva fata de civilizatia rurala.

 2. ce modernizare a spatiilor verzi ca pe MARTIR HORIA nu se vede modernizarea, au pus cate doi copacei in locurile celor care erau deja crescuti si au fost taiati in primavara, am stat toata vara cu praf si mizerie, de vreo luna sa montat si niste stalpi cu panouri solare cat or fi costat nu spune nimeni , acele becuri sant functionabile(ard) in jur de doua ore jumate dupa care se sting nu mai vorbim de trotuarele care nu sant finalizate cei de la primarie( responsabilul) cu acest proiect a verificat stadiul lucrarilor si cum sa executat , nu cred la cum s-a lucrat.

 3. Abia astept sa ii vad pe toti varzavagii, florarii, cotetarii balconistii ce vor mai avea de comentat. Plin orasul de cotete, curti facute in spatele bocurilor unde lumea se crede la sat sau intr un parc de dezmembrari auto.

 4. De multa vreme Primaria trebuia sa faca acest lucru. Sa dispara fermele, gardurile de sarma ghimpata, cotete, garaje si parcari aiurea, beciuri, gratare sau alte minuni rurale din mijlocul orasului. Redati spatiile verzi copiilor, puneti flori, gazon, copaci, gard viu, creati locuri de joaca si spatii de recreere. Iar unde incepeti lucrarile mergeti cu ele pana la capat, nu lasati lucrurile neterminate, caci Bacaul are aspect de oras NETERMINAT – peste tot santuri, gropi, santiere, ati deschis sute de puncte de lucru si poate le veti termina la finele mandatului pentru a le pune la REALIZARI MARETE. CA VOI…………….NIMENI.

 5. Constructiile ilegale din casa scarii,cand le vor verifica cei de la primarie?
  Magazii din care ies arome de carburanti in asteptarea unui chistoc de tigara.
  Primaria si ISU Bacau asteapta un incediu ca sa aplice legea ?
  Scarile din blocul 32 de pe Stadionului nu are doua cai de acces -evacuare insa au magazii de carburanti in fiecare scara.

  ” Felicitari Primariei si Asociatilor de locatari si nu in ultim rand ISU-Bacau.”

 6. Veniti pe Bucegi in spate la caminele de nefamilisti si vedeti cum cresc acolo pasari, porci, si-au facut terase, sobe, nu putem aerisi in timpul zilei (noi cei de la ANL) din cauza fumului emis de sobele instalate ilegal, apropo au autorizatie de la ISU. Ar trebui sa se sesizeze cineva , in cazul unui incendiu ardem ca sobolanii toti din zona. Nu au sursa de apa nu au acces pentru masinile de pompieri si colac peste pupaza in garajele care au lungimi de pana la 15 m functioneaza service auto clandestine. Ar trebui sa se sesizeze cineva, daca nu primaria macar Pompierii pana cand nu va fi prea tarziu.
  Va multumesc

 7. Sa vina cineva de la Primarie sa verifice parcarea de vizavi de SUBEX/ELITE MOB. Este acolo un beci ilegal care “mananca” un loc de parcare. Desi nu este in parcarea propriu-zisa ci pe spatiul verde de langa parcare (deci intre parcare si bloc), acolo nu se poate parca deoarece risti sa lovesti masina in tabla de la capacul beciului. Rugam desfiintarea imediata a beciului ilegal. Semnat: un grup de salariati de la SUBEX.

 8. Pe Mircea Eliade nr 8 e jale.Locatarii au construite anexe ,locuri unde isi parcheaza masinile si aduna toate gunoaiele. In plus unii au beciuri butoaie,toamna fac vin in fata blocului.Fiecare are spatiul lui arondat inchis cu garduri, gradinile sunt destul de mari iar copii nostri se joaca pe strada. Rugam primaria sa intervina.

  Semnat:Grup de locatari, contribuabili la primarie

LĂSAȚI UN MESAJ