La ora actuala, analizele pentru depistarea acestor virusuri se platesc

La Slobozia Noua, in comuna Stanisesti, in cel mai vechi focar de hepatita virala A din judet, care a avut debutul la sfârsitul lunii ianuarie, numarul cazurilor confirmate a ajuns la 38. Majoritatea celor diagnosticati cu acest virus sunt copii cu vârste intre 5 si 14 ani, iar ultimul caz a fost izolat in focar pe data de 13 septembrie.

In satul Sohodor, din comuna Horgesti, focarul a avut debutul la jumatatea lunii iunie, iar aici sunt 44 de cazuri confirmate, majoritatea fiind copii de la 5 la 9 ani. Si numarul contactilor aflati in supraveghere a crescut la 98 de copii si 63 de adulti, fiind vaccinati antihepatita A 85 de contacti de familie, toti copii.

„In comuna Horgesti s-au recoltat probe de apa pentru examen chimic si bacteriologic de la fântânile individuale si de la o pompa publica aferente cazurilor survenite. Toate probele recoltate in data de 8 august au fost necorespunzatoare din punct de vedere bacteriologic.

In data de 30 august s-au recoltat probe de la 9 fântâni individuale si toate probele au fost necorespunzatoare din punct de vedere bacteriologic”, a declarat Anda Dumitrescu, purtator de cuvânt la Directia de Sanatate Publica Bacau.

La aceste doua focare se mai adauga inca unul aparut recent in satul Soci, din comuna Pâncesti, unde au fost confirmate noua cazuri de hepatita virala A la copii.

Alti 18 contacti si 24 de adulti din familii sunt supravegheati iar medicul de familie a fost instiintat sa efectueze triajul epidemiologic la toate scolile iar copiii depistati sa fie dispensarizati, internati si reprimiti in colectivitati doar cu aviz epidemiologic.

Dintre toate cazurile depistate in cele trei focare de hepatita aflate in evolutie, in Spitalul Judetean de Urgenta Bacau, Sectia Boli Infectioase Copii, la ora actuala sunt internati 18 pacienti.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Controalele in scoli sunt superficiale, inconstienta criminala, pur si simplu. In Sohodor doctorita ia chemat pe copii la scola si le_a cerut sa urineze in niste pahare. Probabil distinsa doamna are puterii paranormale din moment ce doar privind urina spunea cine este bolnav sau nu. Toata lunea stie ca doar testul sangelui poate spune daca cineva este infestat sau nu.
    In plus, tot ce inseamna urina colectata de la sute de elevi fost aruncata in chiuveta de pe holul scolii. O duhoare de nedescris. Daca un doctor nu respecta anumite norme de igiena colectiva in scoli ce pretentii mai avem de la elevi si parinti. Este normal asa ceva???

LĂSAȚI UN MESAJ