Daca ati intrat, recent, intr-un supermarket, ati vazut, fara indoiala, ultima moda in materie de securitate: alarmele pe cascaval si pe salam. Comerciantii nu se sperie de faptul ca unii cumparatori ar incerca sa le fure cine stie ce produse industriale, cu valoare mare; sunt speriati pentru ca ar putea ramâne fara salamul de 10 lei batonul.

Orientarea hotilor din magazine catre alimente nu este noua, noua este preferinta pentru mezelurile ieftine care nu pot fi vândute cu cine stie ce pret si care, in majoritatea cazurilor, sunt furate pentru a fi mâncate.

Faptul ca românii fura de foame este un semnal care ar fi trebuit sa fie receptionat de clasa politica intrucât e indicele ca tara merge intr-o directie gresita. Ca numarul celor afectati de saracie creste si ca trebuie facute niste schimbari.

PUBLICITATE

Dar, pe zi ce trece, observam ca ruptura dintre politicieni si realitate creste tot mai mult; clasa politica dezbate, steril, sexul ingerilor si viseaza razboaie alaturi de americani, in vreme ce poporul traieste din ciorba de urzici.

Situatia nu este noua, aminteste foarte mult de perioada interbelica; doar ca atunci eram aliati cu nemtii. Dar, faptul ca ne aflam intr-o situatie similara – popor saracit de elita politica aflata in alianta cu o Putere straina – nu inseamna ca e mai bine, ci ca istoria se razbuna pe cei care o uita.
Ca, in vreme ce elita politica declama triumfalist si demagogic faptul ca o ducem tot mai bine, treburile merg tot mai prost.

Pâna la urma, cineva tot va trebui, insa, sa plateasca oalele sparte si tare ma tem ca se va plati in stil pausal. Deocamdata, programul de arestari televizate joaca rolul de supapa de presiune. Ramâne de vazut ce se va intâmpla când poporul se va plictisi de acest spectacol si va constata ca, in ciuda valului de arestari, lui tot ii ghioraie matele de foame…

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. “Nu ştiu alţi cum sunt, dar eu, când mă gândesc la…” Galațiul românesc care nu mai are apă menajeră pe centru pentru că lumea n-are bani de întreținere, vă spun sincer că, deși nu-s o persoană cu cazier judiciar pătat în România nu plec de-acasă fără șuriu. Prefer de la 500 la 3000 amendă sau pușcăria cu suspendare de la 3 luni la un an decât mormântul, și pe principiul sănătos românesc că “mai degrabă plânge mă-sa, decât mama” n-am remușcări și nici regrete când e vorba de integritatea personală sau a familiei. Am DEJA trei membri ai familiei tâlhăriți ziua în amiaza mare, și…culmea, nu pentru cercei de AUR ci niște table de argint care puteau foarte bine să fie de tinichea. Oameni buni, țineți-vă bine că ce urmează dacă ceva nu se schimbă în bine în România, e de domeniul wild, wild west-ului.

    • Vezi, d’aia legislatia romaneasca interzice portul liber de arma. Daca toti ar gandi ca D-ta si am umbla cu suriul in buzunar, unde am ajunge ? Ma ingrozesc la gindul ca romanii ar purta arme de foc . Iti educi, cumva, copiii in sensul asta ? E un gen de paranoia care nu are rost . Nu te amesteca in scandaluri care nu te privesc si nu etala tinichelele in locuri nepotrivite. In felul asta nu vor fi confundate cu aurul si nu te va talhari nimeni.

      • Domnule Florin, paranoia e când nu ți s-a întâmplat lucrul de care te temi, prevederea e atunci când ești pățit: soția însoțită de copilul de 3 ani tentativă de tâlhărie pe strada Traian (pe unde-i casa lui Plăcintă), mătușa ziua în amiaza mare tâlhărită în timp ce trecea strada Gării să ducă gunoiul (lanț recuperat la intervenția unui taximetrist), soția unui prieten foarte bun tentativă de tâlhărie dimineața pe la 7 pentru un telefon de 90 Ron cu lanternă la 30 metri de grădinița de pe Milcov din direcția intrării vechiului Subex. Noi mergem mai mult pe jos deși există o mașină folosită numai pentru când avem cumpărături grele de făcut…poate e familia mai ghinionistă ce știu eu?!…dar victimă nu voi fi niciodată.

  2. Domnule Bibire, cred ca era bine sa le reamintiti romanilor o alta strigatura celebra, valabila si-n ziua de azi : ” Foaie verde trei urzici / Noi avem salarii mari !” Nu de alta , da’ sa stie si ei ce inseamna o guvernare “socialista” de BMW si caviar…

LĂSAȚI UN MESAJ