Clopotul presedintelui Lions Club Moldova, din Bacau, unul dintre insemnele celui care conduce o astfel de organizatie, a fost batut pentru ultima oara in calitate de presedinte de George Braiescu si pentru prima data de Florin Dimitriu. S-a intâmplat la ceremonia oficiala de predare-primire a mandatului de presedinte, iar Florin Dimitriu va conduce, astfel, clubul bacauan in anul lionistic 2015 – 2016.

La eveniment au participat, alaturi de membrii Lions Club Moldova, past guvernatorul Ionel Lupu, membru al clubului, past presedinti din mandatele anterioare, presedintele in exercitiu al Zonei 1.2 a Regiunii Nord-Est din Districtul 124 România al Lions Clubs International, Ioan Catana, presedintele in exercitiu al Lions Club Sf. Gheorghe Bacau, membri ai clubului Sf. Gheorghe.

„Am reusit, timp de un an – a spus George Braiescu -, sa tin sus steagul lionismului in Bacau. In mandatul meu s-au indeplinit obiectivele propuse, adica principalele actiuni traditionale ale clubului, tabara de vara pentru copiii insulino-dependenti, donare de carte la o biblioteca nou infiintata la Blagesti, marcarea Zilei Mondiale a Diabetului cu analize medicale pentru batrâni si nevoiasi si lansarea de baloane albastre in Piata Tricolorului, unde s-a organizat si un concurs de desene cu elevii de la Scoala Gimnaziala Spiru Haret. S-a finalizat si concursul anual Afise pentru Pace, in care desenul selectat de clubul nostru a primit mentiune la nivel national. Am participat la Revelionul Lions de la Sibiu, iar in preajma sarbatorilor de iarna am facut donatii de imbracaminte si de alimente pentru copiii nevoiasi din comuna Nicolae Balcescu. Au fost si altele. Sunt mândru ca am reusit si am fost deosebit de onorat sa fiu presedintele Lions Club Moldova.”

PUBLICITATE

Noul an lionistic a inceput, pentru Florin Dimitriu, cu una dintre cele mai importante actiuni ale clubului, organizarea Taberei pentru copii insulino-dependenti. „Voi continua pe linia realizarilor colegului George Braescu si a colegilor dinaintea noastra – a spus noul presedinte. Am deja vreo opt ani in aceasta organizatie, adus de nasul meu de club, Sorin Brasoveanu. Sper ca in mandatul meu sa creez si alte oportunitati pentru activitatea acestui club. Voi face tot ce imi sta in putinta sa servesc, conform devizei lionismului, We serve (Eu servesc).”

De 24 de ani in spiritul principiului „We serve”

Fondat in anul 1991 si chartat la 1 mai 1992, Lions Club Moldova a fost primul club Lions din tara, exceptând Capitala, infiintat la propunerea unui grup de oameni de afacri francezi care se aflau in vizita in Bacau. Presedintele fondator al acestuia a fost actorul Geo Popa. Bacauanii au peluat, astfel, principiile Lions Clubs International (infiintat in 1917 de americanul Melvin Jones) si deviza acestuia „We serve”.

Cu 43 de membri fondatori, Lions Club Moldova functioneaza, acum, cu 29 de membri, dupa ce, datorita numarului mare de aderenti, circa jumatate dintre ei au infiintat al doilea club lions in Bacau, Lions Club Sf. Gheorghe, in anul 2007. Pe lânga actiunile amintite deja de presedintii care au predat si preluat actualul mandat, clubul Moldova mai sustine elevi si studenti cu burse de studii, organizeaza consultatii medicale gratuite pentru bacauani, ofera ajutor financiar unor persoane aflate in tratament medical si ajutoare materiale pentru copii institutionalizati si altele. In trei ani, 2005, 2006, 2010, clubul a sustinut financiar familii afectate de calamitati naturale, in Asau, Comanesti, Saucesti si Bacau, si a fost mereu alaturi de actiunile asociatiei FSC Bacau. Doi dintre membrii clubului, Constantin Baltariu si Ionel Lupu, indeplinit, in 24 de ani, mandatul de guvernator al Districtului 124 România.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ