Tabăra 2018 (ediția a XXV-a) pentru copii și adolescenți insulino-dependenți, organizată în Bacău, la Centrul de Cultură „G. Apostu”, de Lions Club Moldova a ajuns la final. Miercuri seara, 29 august, cei 14 copii din tabără și echipa medicală care i-a însoțit permanent timp de opt zile s-au întâlnit cu membrii ai clubului și invitații lor și chiar cu părinții copiilor, au depănat amintiri și impresii din tabără și au petrecut împreună câteva ore plăcute. Copiii au prezentat un scurt program artistic, iar organizatorii le-au oferit diplome de participare și cadouri.

În cele opt zile de tabără, copiii au beneficiat de asistența permanentă a unei echipe medicale, din care au făcut parte medicul Gabriela Fetecău, cu o asistentă medicală, și psihologii Angela Lăcătușu și Ovidiu Băleanu. Copiii au avut un program de recreere, dar și de pregătire pentru tipul specific de viață pe care îl presupune afecțiunea medicală pe care o au. Astfel, au fost la film, la Observatorul astronomic și într-un studio foto profesional, au vizitat orașul Piatra Neamț, au urcat pe munte cu telegondola, au fost cu vaporașul pe lacul de la Bicaz, au vizitat mănăstiri, dar au fost și la piscină.

„Noi, echipa medicală – a spus Gabriela Fetecău -, am fost la 10-11 ediții ale taberei. De fiecare dată, ca și acum, a fost practic un nou început. Acum am avut și copii micuți, care au plecat pentru prima dată de acasă, în prima lor tabără, când au stat mai multe zile fără părinții lor. Dar am făcut astfel ca lucrurile să meargă foarte bine. Nu am avut probleme medicale, programul de activități a fost minunat, iar președintele clubului Lions a fost lângă noi la toate acțiunile”.

În tabără au venit și voluntari de la Clubul Leo al Lions Club Bacău. Iar la închiderea taberei au fost prezenți și trezorierul Districtului 124 România al Lions Club Internațional, băcăuanul Romel Guțu, dar și președintele zonal al Districtului 124, Răzvan Șendrea.

„Administrarea medicamentului pentru copiii insulino-dependenți presupune și o educație aparte, dar și un suport emoțional, iar pentru aceasta în tabără a fost nevoie de o întreagă echipă. Acești copii trebuie să capete, însă, un grad ceva mai mare de independență în a-și duce viața. Și cred că am reușit. Au fost 14 copiii în tabără, cu vârste între 9 și 14 ani, dar lângă ei a fost și multă lume care a răspuns pozitiv la acțiunea noastră și cărora le mulțumim din suflet.”
Ionuț Beța, președintele în exercițiu al Lions Club Moldova

Lions Club Bacau (Moldova) adresează mulțumiri pentru sprijinul acordat în organizarea Taberei pentru copii insulino-dependenți, din 22 – 29.08.2018, următorilor:

LIONS CLUBS INTERNATIONAL FOUNDATION
SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ BACĂU
D.G.A.S.P.C. BACĂU
S.I.F. MOLDOVA S.A.
ASOCIAȚIA DEDEMAN
S.C. AEROSTAR S.A.
S.C. AGRICOLA INTERNAȚIONAL S.A.
S.C. ROCHE ROMÂNIA S.R.L.
S.C. D & G GROUP S.R.L.
S.C. RUSTRANS S.R.L.
S.C. MARSTE S.R.L.
S.C. DEMECO S.R.L.
S.C.M. MAIA TEX
S.C. VESTIMENT EVOLUTIV S.R.L.
S.C. INAN IMPEX S.R.L.
CHROMATIQUE STUDIO
ARHITECTURA GUSTULUI ONEȘTI
PESCĂRIA PEȘTIȘORUL AURIU
S.C. FRUCTEX BACĂU S.R.L.
S.C. EURO-ACVA

Alte articole