Filiala CECCAR Bacău are peste 1.000 de membri persoane fizice și juridice (Foto: Petru Done)

Adunarea Generala anuala a Filialei Bacau a Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati (CECCAR) a înnoit sâmbata, 27 februarie, la incheierea mandatelor, jumatate din numarul membrilor Consiliului de conducere si a procedat și la alegerea noii Comisii de disciplină, dar și a cenzorului filialei. De asemenea, au fost desemnați reprezentanții filialei la Conferința Națională a CECCAR, care va avea loc pe 18 martie, și a fost aprobată lista cabinetelor propuse pentru audit în anul 2017.

Adunarea Generală a debutat, însă, cu analizarea Raportului Consiliului de conducere privind activitatea desfășurată în anul 2015, an in care a excelat organizarea de cursuri de pregatire tehnica si de insusire a doctrinei profesionale pentru stagiarii care au participat la pregatirea in sistem colectiv. Filiala a fost inclusa, in 2015, intr-un proiect din Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane de pregatire profesionala continua, peste 30% din cheltuieli fiind suportate din fonduri asigurate prin acest program. Au fost aduse la indeplinire prevederile programului national de pregatire profesionala continua, au fost organizate doua mese rotunde pe diverse teme de interes privind modificari ale Codului fiscal si de expertiza contabila si patru seminarii de instruire a expertilor contabili judiciari din Grupul Expertilor Contabili Judiciari (GEJ), precum si un curs pregatitor pentru examenul de aptitudini si 18 cursuri de pregatire profesionala continua la care au participat 1.324 de liber profesionisti.

Si anul trecut a fost mentinut protocolul de colaborare cu Inspectia Muncii a ITM Bacau privind gestionarea aplicatiei Revisal. A fost organizata sarbatorirea Zilei Nationale a Contabilului din România 2015 si a patra editie a Topului celor mai bune societati de contabilitate din judet.
Anul trecut au fost auditate, in stadii diferite, 63 de cabinete de expertiza contabila. Astfel, 37 de cabinete au fost clasificate in clasa B, iar 26 in clasa C.

In 2015, Comisia de disciplina a avut de rezolvat trei plângeri, care au avut ca obiect activitatea de expertiza contabila judiciara si servicii profesionale.

Pentru anul 2016, filiala isi propune, intre altele, evidenta operativa a membrilor filialei, pentru accesarea online a tabloului CECCAR, organizarea periodica de dezbateri, mese rotunde si seminarii pe teme profesionale cu organismele publice locale, organizarea cursurilor de initiere si perfectionare pentru pregatirea profesionala a membrilor filialei si a cursurilor pregatitoare pentru candidatii incrisi la examenele de acces si de aptitudini.

Anul trecut, veniturile realizate de filiala au depasit previziunile cu circa 15%, iar cheltuielile au ajuns la numai 99,1%, iar pentru acest an veniturile totale preconizate sunt mai mic ca in 2015, dar cheltuielile totale mai mari, insa sub nivelul veniturilor, cu un excedent bugetar de 60.000 de lei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ