Invatare, solidaritate, daruire, educatie, bucurie. Acestia au fost pasii urmati de elevii cercetasi de la Colegiul Tehnic de Comunicatii „N.V. Karpen”, care, dupa trei luni, au reusit ceea ce si-au propus începând cu implementarea proiectului „Atelierul – Noi Facem!”, ce a fost finantat de YouthBank si cofinantat de Asociatia „Karpen 2010” în anul scolar 2014-2015 si continuând anul acesta scolar cu proiectul „Fii solidar la bucuria educatiei!”.

Daca în cadrul primului proiect elevii implicati au invatat si si-au dezvoltat noi abilitati practice, precum coaserea la masina de cusut, elevii cercetasi au dorit să valorifice această nouă deprindere practica si să confectioneze manual saculeti pentru gustarea de prânz a copiilor prescolari si penare pentru elevii de clasa primara de la scoala din satul Calini.

Actiunea lor, de sprijin a elevilor aflati într-o zona defavorizata economic, s-a dorit a fi un gest umanitar, de întrajutorare a semenilor lor aflati în situatii financiare precare, a caror parinti duc un trai dificil, de subzistenta.

Pâna si prezenta lor la scoala este o adevarata aventura pentru unii dintre ei caci trebuie sa strabata drumul foarte lung de acasa pâna la scoala ori gradinita pe jos ori cu caruta, prin frig, ploaie, zapada… doar unii au norocul să locuiasca în zona asfaltabila si sunt transportati cu microbuzul primariei.

Proiectul s-a incheiat la sfârsitul saptamânii trecute iar copiii de la Scoala Primara din satul Calini comuna Colonesti au primit rechizite, ghiozdane, articole de papetarie, creioane, pixuri, stilouri, plastilina, caiete, carti de colorat, carti cu povesti, manuale, jucarii, îmbracaminte si incaltaminte.

Parteneri in acest proiect au fost Colegiul tehnic de Comunicatii „N.V.Karpen”, Grupul de Initiativa a Cercetasilor “Sf. Nicolae” Karpen, Palatul Copiilor Bacau, Scoala Gimnaziala „Ion Creanga” Bacau si Scoala Primara Calini – structura a Scolii Gimnaziale „Smaranda Apostoleanu” Colonesti.