2 decembrie 2023
ActualitateFestivalul „STEA printre Stele”, o nouă ediție reușită

Festivalul „STEA printre Stele”, o nouă ediție reușită

După 2 zile pline de talent și voce, 29 și 30 septembrie, la Teatrul de Vară „Radu Beligan”, Festivalului Internațional de Muzică Ușoară pentru Copii și Tineri „STEA Printre Stele” și-a desemnat câștigătorii ediției a XI-a.

În Gala de premiere, recitalurile excepționale ale minunaților artiști – Luminița Anghel, Uddi, Tudor Turcu, Doru Todoruț și Lexxy s-au împletit cu momentele emoționante și pline de conținut, momente menite să promoveze incluziunea persoanelor cu dizabilități.

La festival s-au înscris peste 140 de copiii talentați din întreaga țară, juriul fiind format din: Mihai Alexandru, Luminița Anghel, Uddi, Tudor Turcu, Doru Todoruț, George Vanvu și Claudiu Bulete. Câștigătorii festivalului sunt:4-6 ani Curcă Nora Mălina-Tecuci;

7 ani Ursu Anastasia Maria-Roman;

8 ani Nițoi Sofia Maria-Iași;

9 ani Gavrilescu Victor Gabriel-Roman și Mareș Maya Gabriela-Botoșani;

10 ani Cihodaru Anais Ioana-Iași și Ciofu Antonia-Bacău;

11 ani Dumea Rareș Ștefan-Onești;

12 ani Iancu Marina-Galați;

13-14 ani Matei Markus Sebastian-Roman

15-16 ani Bostan Adina-Galați;

17-23 ani Lungi Sebastian- Galați.

Trofeu Junior: Toth Sabina Raisa-Moinești, Anton Antonia-Brăila și Puiu Isabel-Galați.

Trofeu Adolescent: Haidău Giulia Elena-Iași și Ojog Alexandru Ioan-Bacău.

Marele Trofeu: Racu Delia Andreea- Onești.

Asociația „Centrul Daniel” Bacău a dat viața încă din 2012 acestui festival devenit tradiție, prin care evidențiază tinerele talente muzicale, dar și egalitatea de șanse între toți copiii și nu numai.

„Aducem mulțumiri și recunoștință tuturor sponsorilor, partenerilor și celor implicați, bucurându-ne astfel de o ediție de colecție”, au declarat organizatorii.

„A fost foarte greu pentru că au fost mulți copii foarte buni. Sunt foarte multe festivaluri mari în țară, dar nu a fost atât de greu ca aici. Foarte greu de departajat. Am fost nevoiți să departajăm la sutime, cu note de 9,99. Copii sunt foarte bine pregătiți, ceea ce ne încântă și ne arată că muzica românească are viitor. Organizarea, ca de fiecare data, a fost foarte bună, ireproșabilă, și nici nu cred că ar fi putut fi altfel”, a declarat Mihai Alexandru, președintele juriului festivalului „STEA printre Stele”.

„Suntem deja într-o mare familie mare și frumoasă și mă întorc de fiecare dată cu mult drag la prietenii noștri. Evident că de la an la an nivelul competiției crește și, pe acești copii pe care noi îi jurizăm de ani de zile noi îi vedem evoluând și crescând pe scenele festivalurilor. Am încercat să fim cât se poate de competenți, de obiectivi și să dăm note cât se poate de corecte. S-a întâmplat să ne placă foarte mulți copii într-o grupă și să fie mai multe note maxime. Întradevăr e greu pentru organizatori la delimitare, dare u cred că acești copii care sunt foarte buni trebuie încurajați. Este o pepinieră mare de viitori cântăreți în România foarte buni, să sperăm din toată inima că acești copii care au urcat pe scenă vor și continua în această direcție și nu se vor hotărî la alte meserii pe parcursul vieții lor. Dar sunt convinsă că o parte din ei vor ajunge mari vedete. Noi suntem aici să le predăm ștafeta, să le dăm încredere și exemplu pentru ceea ce va urma în viețile lor profesionale”, ne-a spus Luminița Anghel, membră a juriului.

Proiectul a fost cofinanțat de Consiliul Județean Bacău prin Programul finanțărilor nerambursabile din bugetul propriu pentru anul 2023 conform Legii 350/2005.

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri