21 iunie 2024
ActualitateFestivalul grâului la Orbeni

Festivalul grâului la Orbeni

Comuna Orbeni va fi, duminică, 18 august, din nou în sărbătoare. Va fi organizată, ca și în alți ani, o zi a comunei, a fiilor satului, dar în acest an manifestarea va avea o matrice specială, pentru că va avea loc prima ediție a „Festivalul grâului la Orbeni”.

Programul evenimentului va începe la ora 12.00 cu discursul primarului Costache Popa și cu o binecuvântare din partea preoților comunei. Apoi vor fi premiate cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie, dar și elevii cu rezultate meritorii în anul școlar abia încheiat și sportivii care s-au remarcat la diferitele categorii la care activează.
La eveniment sunt invitați, între alții, reprezentanți ai Instituției Prefectuluiși ai Consiliului Județean, ai Direcției Agricole, ai Centrului județean al Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură și ai Oficiului județean al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.„De la ora 16.00 vor începe manifestările artistice. Avem invitați ansamblul folcloric „Spic de grâu” din localitate, a cărei instructoare este cunoscuta interpretă de muzică populară Maria Șalaru, dar vor mai susține recitaluri Daniela Condurache, Cristina Matei, Fuego și Nicu Paleru.

Administrația actuală a comunei s-a remarcat prin punerea în operă a mai multor proiecte de modernizare a celor două sate ale ei, Orbeni și Scurta, în dispensare, școli și grădinițe etc. finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală sau de la Compania Națională de Investiții, dar și din fonduri proprii. La începutul acestei luni a fost semnat contractul de proiectare și execuție de lucrări pentru o sală de sport și au fost recepționate lucrările la noua rețea de iluminat casnic. Și Pârâul Orbeni a fost regularizat pe doi kilometri din albia sa, pentru a evita noi inundații.

„Vrem să sărbătorim, odată cu ziua comunei și rodnicia pământului. De aceea, oaspeții noștri vor avea pe masă plăcinte și cozonaci de Orbeni. Nu ne rezumăm doar la băutură, mâncare și muzică. Iar petrecerea va fi încheiată, cum se cuvine, cu un foc de artificii”.
Costache Popa, primarul comunei Orbenispot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img