„Vrem să dezvoltăm gastronomia românească, acompaniată de vin” – spune noul șef al Selgros Cash & Carry România

Ziua a doua a Festivalului de vin de la Selgros Bacău, manifestare care a ajuns la ediția a patra și a adunat și mai mulți vizitatori, sâmbătă, 24 august, a fost marcată de două evenimente. Primul dintre ele a fost cel din programul festivalului, demonstrația culinară susținută de chef Cezar Muntean, alături de somelierul Sergiu Nedelea, demonstrație care l-a avut în prim plan pe actorul Marius Florea-Vizante.

Al doilea eveniment a fost prezența în careul evenimentului a președintelui executiv al Selgros Cash & Carry România, Robert Hellwagner.

Demonstrația culinară a fost una de poveste, plăcut interpretată de cei trei protagoniști, care au arătat asistenței cum se poate pregăti un preparat din pește Somon, fără stress. „Am preparat – ne-a spus Cezar Muntean -, un Somon frizante a la Vizante.

Un somon cu Proseco, dar și cu ceva foarte simplu, dar cu multă bună dispoziție. Am fost la a patra ediție a festivalului și am vrut să atragem alături de noi publicul băcăuan. Bacăul este acasă pentru toată lumea. Noi nu bem doar vin, mai și gătim. Mă întorc de două-trei ori în Bacău, inclusiv la Arena Bucătarilor de la Selgros”.

Somelierul Sergiu Nedelea, prezent în ringul preparatului de sâmbătă al Festivalului, nu s-a lăsat impresionat de apetența actorului devenit bucătar peste zi, nici de maestrul care l-a supravegheat, ci a recomandat publicului ce vinuri pot fi consumate la un astfel de preparat.

„Am ales – ne-a declarat Sergiu Nedelea – un roze somon, dar pentru ingredientele folosite am mers pe mâna uni Proseco. O alegere care cred că a fost bună. Eu sunt un modest slujitor al vinului, dar nu pot uita ce a zis odată un francez, care a făcut revista «Secrete de chef».

Ultimul cuvânt în limba română înseamnă altceva, ceea ce știm cu toții, deci toți căutau să audă acolo și ceva lăutari. Vorbind serios, spunem că la o masă bună nu te poți bucura fără un vin pe măsură. Vinul deschide bătălia cu bucatele”.

Am stat de vorbă, în ring, și cu noul și carismaticul CEO al Selgros Cash & Carery România, Robert Hellwagner. „Este un festival profesionist organizat. Ce aduce nou evenimentul este combinarea ingredientelor românești, de exemplu carnea de porc, dar și a vinurilor din România. Vinul care nu te lasă să mori.

Avem, în Europa, mai multe festivaluri gastronomice și de vinuri, dar acesta este unic. În alte țări sunt festivaluri de vin, dar mult mai mult asociate cu gastronomia. Aici vom merge, însă, pe un trend specific. Vrem să dezvoltăm gastronomia românească. Dar și acompaniamentul de vin”.

Duminică, în ultima zi a Festivalului, de la ora 11,00, pentru participanți gătește chef Nico Lontras, împreună cu jurnalistul și teleastul Andi Moisescu.