Complexul comercial Auchan din Bacău va fi, în zilele de 13 și 14 aprilie, gazda celei de a doua ediții a Festivalului Cozonacilor și a Târgului de produse locale, organizate prin proiectul „Se poate și aici” de Asociația BronxPeople Bacău. Manifestările au fost prezentate într-o conferință de presă organizată la Direcția pentru Agricultură Județeană, eveniment la care au participat Simona Mirela Barzaghideanu – directorul executiv al instituției, Gigi Mandici – directorul magazinului Auchan Bacău, Daniel Zodian și Ionuț Ailenei – de la Asociația BronxPeople.

La Târgul de produse locale vor fi prezenți 24 de fermieri locali, iar la Festivalul Cozonacilor s-au înscris 14 participanți, care vor oferi spre degustare cozonacii preparațichiarîn fața vizitatorilor,cu ingrediente puse la dispoziție de magazinul Auchan. Manifestările încep de la ora 10.00.

„Direcția pentru Agricultură Județeană Bacău – ne-a declarat Simona Barzaghideanu – este partener în organizarea acestor evenimente prin promovarea lor în județ și sprijinirea producătorilor autohtoni pentru a se prezenta cu produse tradiționale. Pe parcursul celor două zile, producătorii agricoli locali vor avea posibilitatea să își prezinte gama de produse, pe care să le vândă tuturor celor interesați. Astfel, băcăuanii vor avea posibilitatea să constate calitățile produselor locale”.

„Sunt destui oameni care vor să împărtășească ideea de produs natural sau de produs făcut în casă, cu tradiție și, de ce nu, să brenduiască rețetele – a spus Gigi Mandici.Participanții sunt numai din județul Bacău, tineri până în 35 de ani, care au dezvoltat mici afaceri. Încercăm să-i sprijinim să-și dezvolte businessul, să-i punem în legătură cu clienții, să fie cunoscuți”.

Festivalul Cozonacilor se va desfășura în interiorul magazinului Auchan, unde se va amenaja o zonă specială,cu bancuri de lucru,principalele ingrediente fiind asigurate de organizatori.Timpul de lucru va fi de patru ore. Se va trece prin toate etapele de fabricație a cozonacului, de la pregătirea aluatului și dospire până la coacerea în cuptorul magic. Premiul cel mare va fi câștigat de „Cel mai autentic și mai gustos cozonac”, dar se acordă și alte premii.
Următorul Târg al produselor locale va avea loc – au precizat organizatorii – în luna octombrie.

Alte articole