Comuna Traian iubeste folclorul românesc. Zilele trecute, in localitate a avut loc a doua editie a festivalului-concurs „Anton Sarateanu” din acest an scolar. Evenimentul a fost organizat de Scoala Gimnaziala Traian si Primaria Traian, în parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Bacau si Ansamblul Folcloric „Busuiocul”.

Pe scena amplasata in aer liber au urcat formatii si ansambluri populare, atât din judet, cât si din tara. „Hora” de la Beleti-Negresti (Arges), „Bradulet” de la Traian, „Stejareii” de la Buhoci, „Românasii de la Cleja”, „Brâuletul” de la Valea Seaca, „Bujorelul” din Galbeni, „Mugurasii” de la Saucesti, “Siminocul” din Sanduleni, „Hora” din Poiana-Negri si “Mugurasii” din Rosiori, toate au prezentat obiceiuri, dansuri si cântece specifice zonei de provenienta.

Spectacolul a durat patru ore iar artistii au fost sustinuti de publicul numeros format din foarte multi localnici, cadre didactice si elevi. Juriul a avut o misiune grea, pentru ca toti concurentii au avut o prestatie deosebita.

PUBLICITATE

S-a decis in final ca trofeul sa mearga la Stejareii de la Scoala Gimnaziala Buhoci. Pe primele locuri s-au mai clasat si „Hora” de la Scoala Gimnaziala Beleti-Negresti (Arges), Mugurasii de la Scoala Gimnaziala Saucesti, Siminocul de la Scoala Gimnaziala Sanduleni iar Bradulet de la Scoala Gimnaziala Traian a primit premiul special al juriului.

Cu totii au fost rasplatiti de public cu numeroase aplauze, dar nu au fost uitati nici cei care s-au implicat in acest proiect care are drept scop promovarea traditiilor românesti, atât de frumoase. Ideea unui astfel de eveniment intr-o comuna a pornit de la prof. Mariana Lungu, coordonator, ajutata si de aceasta data de ceilalti profesori ai scolii si de directorul prof. Costel Cutur, sprijiniti de primarie.

Colaborarea excelenta de care au beneficiat cei din Traian cu Ansamblul Folcloric Busuiocul si sustinerea pe care le-a acordat-o directorul ansamblului, prof. Petre Vlase, au scos în lumina un spectacol deosebit, a carui valoare poate creste în timp, ajungând la un festival de nivel regional sau chiar national, asa cum îsi doresc organizatorii.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ