27 septembrie 2023

Festivalul Avangarda XXII, la ediția a XX-a

HomeCulturăFestivalul Avangarda XXII, la ediția a XX-a

Festivalul Avangarda XXII, la ediția a XX-a

Festivalul-Concurs Național de Creație Literară „Avangarda XXII” a ajuns la ediția a XX-a și va fi organizat, în Bacău, de Fundația Culturală „Georgeta și Mircea Cancicov” pe 22 și 23 septembrie. La organizarea acestui eveniment își dau concursul Asociația Culturală „Familia Lecca”, din București, Parohia „Precista” și Centrul de Cultură „George Apostu”, din Bacău.

În prima zi, vineri, 22 septembrie, manifestările vor avea loc, de la ora 11,15, la Pensiunea „Balta Albastră”, din comuna Letea Veche, sub genericul „Itinerariile Avangardei”. Acestea vor fi Colocviul „Literatura necenzurată și impostura”, Medalionul literar Radu Voinescu și acordarea de premii ale Fundației Culturale „Georgeta și Mircea Cancicov”, ale Asociației Culturale „Familia Lecca”, ale Filialei Județene Bacău Cultul Eroilor și ale Filialei Bacău a Uniunii Scriitorilor din România. Tot în prima zi va fi deschis și Salonul cărții Avangarda XXII – ediția 2023 (poezie, proză, eseu, critică literară, istorie culturală, monografie, memorialistică, jurnal și publicistică).

Sâmbătă, 23 septembrie, la Biserica Precista va avea loc, de la ora 11,00, Colocviul „Minunea – dincolo de logică și de rațional”. După-amiază, la Centrul „George Apostu” vor avea loc, de la ora 16,00, Festivitatea de premiere a festivalului și o gală de poezie. Juriul festivalului este compus din Radu Voinescu (din București) – președinte, Adrian Dinu Rachieru (Timișoara) și Victor Munteanu (Bacău) – membri.În ambele zile, trei artiști vor acorda semnături muzicale. Ei sunt Oana Crețu (folclor tradiționali), soprana Claudia Vasilache (arii și canțonete) și Florin Țuțuianu (folk).

Alte titluri
Alte titluri

Statul, împrumutat de băcăuani cu zeci de milioane de euro

Mii de băcăuani au investit în obligațiunile guvernamentale. Investitorii...

Viceprimarul Liviu Miroșeanu anunță planuri pentru transformarea Străzii Prieteniei în Zonă Pietonală

Viceprimarul Liviu Miroșeanu a anunțat planuri ambițioase pentru strada...

Curtea de Apel Bacău: Polițiștii pot achiziționa locuințe și în localități limitrofe locului de muncă

Într-o hotărâre semnificativă, Înalta Curte de Casație și Justiție...

Ultimele știri