In perioada 4-8 mai 2016 se desfasoara, la Facultatea de Litere a Universitatii „Vasile Alecsandri” din Bacau, cea de-a X-a editie a festivalului international de teatru francofon DU THEATRE FRANCOPHONE A L’EUROPE „Jouer, communiquer, partager”, sub coordonarea conf. univ. dr. Emilia Munteanu, directorul festivalului. Proiectul se adreseaza studentilor si elevilor francofoni, dar si iubitorilor teatrului si ai limbii franceze, fiecare editie înregistrand formatori si animatori francofoni nativi si trupe de teatru din zona francofona europeana.

Obiectivul proiectului vizeaza ameliorarea competentelor lingvistice ale tinerilor francofoni romani prin contactul direct cu francofoni nativi si prin intermediul activitatilor ludice si artistice si intarirea motivatiei de a invata limba franceza la elevii si studentii din regiune. Alaturi de trupa studenteasca de teatru francofon a Facultatii de Litere, De quoi s’agit-il?, invitatul de onoare al acestei editii este compania teatrala franceza Théâtre des Minuits.

Programul include, in ziua de 4 mai 2016, atelierul de teatru Briser les fronticres moderat de membrii trupei Théâtre des Minuits, masa rotunda cu tema Jouer pour parler – metode moderne în predarea limbii franceze, la care sunt invitate cadre didactice de la Universitatea „Vasile Alecsandri”, dar si de la liceele bacauane, studenti si elevi, intalnire moderata de lectorii francezi Kevin Raynaud si Elodie Peurou. In ziua de joi, 5 mai 2016, invitatii francezi vor sustine la Moinesti o reprezentatie a piesei Le Mariage des Oiseaux de Vaja Pchavela.

PUBLICITATE

Vineri, 6 mai 2016, vor avea loc, in amfiteatrul Colegiului National Pedagogic „Stefan cel Mare”, doua reprezentatii : la ora 10, piesa lui Eugene Ionescu La Lecon, in interpretarea trupei francofone studentesti De quoi s’agit-il ?, coordonata de Kevin Raynaud et Elodie Peurou, iar de la ora 16 trupa Théâtre des Minuits va sustine spectacolul Le Mariage des Oiseaux, de Vaja Pchavela.
Parteneri in acest proiect sunt Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau, Facultatea de Litere, Grupul de cercetare Espace(s) de la fiction, Trupa studenteasca de teatru francofon De quoi s’agit-il?, ABDEF (Asociatia bacauana pentru dezvoltarea francofoniei), Colegiul National Pedagogic „Stefan cel Mare” Bacau si Liceul „Spiru Haret” Moinesti. Proiectul s-a bucurat de sustinerea AUF (Agence Universitaire de la Francophonie) si a Primariei Municipiului Moinesti.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ