FCC Construccióna anunțat pe site-ul propriu că a finalizat proiectul de construcție pentru pista de decolare și aterizare a Aeroportului Internațional „George Enescu” din Bacău.

Lucrarea a inclus demolarea pistei existente, cu o lungime de 2.500 m și o lățime de 45 m, precum și restaurarea unei noi piste. Noua pistă de decolare are la capăt o platformă pentru manevra de întoarcere a aeronavei. Suprafața totală de aterizare, inclusiv platforma de întoarcere, este mai mare de 115.000 mp. Proiectul a inclus, de asemenea, reabilitarea benzilor de circulație, extinderea platformei de îmbarcare și debarcare, precum și construcția drumului de securitate perimetral al aeroportului, instalarea de balize pe noua pistă și platforma de securitate.

„De noua infrastructură va beneficia o populație de peste 180.000 de locuitori. În prezent, aeroportul din Bacău are un trafic de peste 78.000 de pasageri pe trimestru. Odată cu executarea acestei infrastructuri, va fi posibilă o creștere a traficului aerian, permițând o creștere a operațiunilor de decolare și aterizare la aeroport”, au precizat constructorii.

sursa foto: FCC Construcción PUBLICITATE