13 aprilie 2024
SportFC Bacău, victorie la scor la Râmnicu-Sărat

Fotbal/ Liga a III-a

FC Bacău, victorie la scor la Râmnicu-Sărat

Golurile lui Chirilă, Ciumașu și „dubla” lui Denis Ganea au permis echipei lui Costel Enache să se impună cu un sonor 4-1 (2-0), în fața echipei care trecuse cu 4-0 și 2-0 de CSM Bacău

Primăvara a început cum nu se poate mai bine pentru divizionara C FC Bacău. Vineri, în ultimul joc de verificare dinaintea reluării campionatului, băcăuanii antrenați de Costel Enache s-au impus cu 4-1 (2-0) pe terenul unei alte formații din eșalonul trei, CSM Râmnicu-Sărat, ocupanta locului 4 din Seria 2.

Pentru oaspeți au punctat Ionuț Chirilă (min. 20), Victor Ciumașu (min. 26) și Denis Ganea, autorul unei „duble” în minutele 48 și 56. Reamintim că în alte două teste recente, CSM Râmnicu-Sărat învinsese cu 4-0 și 2-0 pe CSM Bacău.FC Bacău a început amicalul de vineri, 1 martie, în formula Cîmpianu- Șt. Pavel, Cimbru, I. Chirilă, Drugă- Cârstean, Albu, Oasenegre- Burlacu, Pantelei, Ciumașu. Pe parcurs au mai intrat: L. Chișăreanu, Gherasim, Coajă, D. Ganea, M. Ursu, Șt. Sava, C. Popescu, Perniu, A. Pavel și Bordea.

Sâmbătă, 9 martie, în etapa 16, prima dintre cele trei rămase de disputat în 2024 din sezonul regulat al Seriei 1, FC Bacău (locul 6, cu 15 puncte), se va deplasa la Suceava, unde o va întâlni pe Foresta (locul 3, cu 21 puncte). Aflată în moarte clinică din punct de vedere financiar și rămasă fără antrenori și jucători în această pauză competițională, Foresta, care nu și-a reluat nici până acum pregătirile, are șanse nule de a-și continua parcursul în actuala ediție.

În acest context, mai mult ca sigur că FC Bacău va câștiga la masa verde jocul de la Suceava. Deocamdată, Foresta Suceava nu și-a anunțat retragerea în mod oficial, scenariul cel mai plauzibil fiind ca „galben-verzii” să fie excluși după două neprezentări în mini-retur: cu FC Bacău, acasă, în etapa 16 și cu CSM Bacău, în deplasare, în etapa 17. Indiferent de varianta care-i va expulza pe suceveni din campionat (retragere sau excludere), ei vor pierde toate jocurile din returul sezonului regulat cu 3-0 la masa verde.

Deocamdată, pe fondul unui litigiu financiar cu unul dintre foștii săi antrenori, Ionuț Moșteanu, Foresta a fost penalizată de FRF cu pierderea a șase puncte, iar dacă nu va face dovada plății către Moșteanu până la jumătatea săptămânii viitoare se va alege cu o nouă depunctare.

În altă ordine de idei, sâmbătă, 2 martie, pe „Letea” este programată o partidă de verificare înntre celelalte două divizionare C băcăuane din Seria 1: CSM și Aerostar.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri