Dosarul civil impotriva OMV Petrom si autoritatilor din judet, deschis de familiile evacuate dupa explozia din 2010 la o casa din Zemes, s-ar putea inchide rapid cu o solutie nefavorabila pagubitilor.

Dupa ce la primele termene au fost clarificate si respinse fel de fel de exceptii invocate de OMV Petrom si autoritatile din judet, printre care si autoritatea de lucru judecat (cu referire la dosarul penal), judecatoarea vine cu o noua gaselnita – “prezumtia puterii de lucru judecat”.

Practic, acelasi lucru, dar cu alte cuvinte. Mai precis, instanta este de parere ca nu se mai poate pune in discutie ceea ce a hotarât o alta instanta, cea care a judecat dosarul penal si care a achitat OMV Petrom, inclusiv in ceea ce priveste partea civila, despagubirile.

PUBLICITATE

“Instanta nu ia in calcul ca vorbim de doua dosare diferite, nu doar ca unul a fost penal, acesta este civil, dar sunt alte parti civile. Familiile pe care le reprezint nu au fost incluse in actiunea penala. Vom vedea ce se decide la termenul viitor. Daca instanta nu va intelege si va admite aceasta exceptie, nu vom mai putea face niciun pas, nici macar sa audiem martori.

Probabil ca se va respinge actiunea”, ne-a declarat Marius Bogdan, avocatul pagubitilor. Urmatorul termen in acest dosar va fi in septembrie.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ