Cei patru copii si parintii lor nu au unde locui/Foto: Geta Panaite

– DGASPC Bacau s-a autosesizat dupa aparitia cazului in cotidianul „Desteptarea” si a gasit o fundatie care sa le achite chiria pentru o perioada de sase luni

Cei patru copii si parintii lor, ramasi pe drumuri dupa ce n-au mai avut bani sa plateasca chiria pentru locuinta din Izvoare, in care stateau, pot spera ca situatia lor se va schimba.

Prima care le-a intins o mâna de ajutor, si care nu a putut ramâne indiferenta la aceasta drama, a fost familia care l-a angajat pe Mihai Michiu la spalatoria auto si care i-a si gazduit acolo câteva nopti. Pentru a nu ajunge cu cei mici sub cerul liber, sefii acestuia au platit chiria pe o luna pentru o garsoniera modesta din Bacau.

PUBLICITATE

Marti, dupa ce cazul a fost prezentat in ziarul „Desteptarea”, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Bacau s-a autosesizat si le-a sarit in ajutor. „O echipa de specialisti din cadrul institutiei noastre s-a deplasat la fata locului, s-a evaluat situatia familiei si cu sprijinul Fundatiei SERA România, care va plati chiria pentru urmatoarele sase luni, se vor muta intr-o alta locatie, pentru ca spatiul in care se aflau nu era corespunzator”, a declarat Marian Vatamanescu, purtator de cuvânt la DGASPC Bacau.

Asadar, cei patru copii de 11 ani, 9 ani, 2 ani si cel mai mic de 2 luni, vor ramâne alaturi de parintii lor, dar au nevoie de sprijin pentru a se putea descurca. Tot Protectia Copilului a inaintat o adresa catre Directia de Asistenta Sociala Bacau pentru ca si aceasta institutie sa analizeze situatia familiei, având in vedere ca de zece ani solicita o locuinta sociala.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ