Cazul familiei evacuate din locuința în care stătea în chirie, publicat în ediția de joi a cotidianului Deșteptarea, pare să fi găsit rezolvare pe termen lung. Pentru început, femeia, împreună cu cei doi copii ai săi, se află adăpostită, la Centrul Maternal aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău.

„A ajuns la noi în urma unui apel primit la «Telefonul copilului» în data de 5 august. La nici zece minute, colegii mei s-au deplasat acolo, unde au stat de vorbă cu mama copiilor. Inițial, aceasta nu a vrut să vină la Centru, spunându-ne că vrea să-i fie duși doar copiii. Dar, până la urmă, a acceptat să fie cazată și ea la noi.

Cert este că familia este la noi, nu a stat pe stradă, în caniculă și, în plus, cazul este în atenția noastră și lucrăm cu autoritatea locală pentru a-i găsi o soluție pe termen lung”, ne-a declarat Irina Avorniciței, directorul adjunct al DGASPC Bacău.

Partea la fel de bună este că un cititor al cotidianului Deșteptarea, impresionat de situația tinerei mame, s-a oferit să o sprijine, oferindu-i cazare plătită timp de un an la o garsonieră din Bacău.PUBLICITATE