Facilitati pentru studentii care se apuca de afaceri

studentii nu platesc înregistrarea si autorizarea PFA si/sau ale întreprinderilor individuale

0

De la anul, studentii care vor sa intre in afaceri vor beneficia de o serie noua de facilitati. Astfel, potrivit Legii nr.182/ 2016 care intra în vigoare la 17 ianuarie 2017, studentii care vor sa înfiinteze o afacere proprie nu vor fi nevoiti sa plateasca taxele pentru operatiunile de înregistrare si autorizare ale unei persoane fizice autorizate sau ale unei întreprinderi individuale.

In plus, tinerii antreprenori care sunt inca pe bancile facultatii vor beneficia de consiliere gratuita din partea reprezentantilor Registrului Comertului.

„Studentii care vor obtine calitatea de titular al persoanei fizice autorizate sau al unei întreprinderi individuale trebuie sa îndeplineasca trei conditii: sa urmeze cursurile unei institutii acreditate de învatamânt superior, sa fie cel putin în al II de studiu si sa fi promovat, integral, la data solicitarii, toate cerintele programei de învatamânt prevazute de Senatul institutiei si sa nu fi implinit vârsta de 30 de ani”, a declarat Gheorghita Patrichi (foto), directorul Oficiului Registrului Comertului (ORC) de pe lânga Tribunalul Bacau.

PUBLICITATE

În acest sens, la depunerea cererii de înregistrare si autorizare a functionarii persoanei fizice autorizate sau a întreprinderii individuale, studentii vor avea nevoie de un document emis de institutia de învatamânt superior, din care sa rezulte ca sunt îndeplinite conditiile enuntate mai sus.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ