De o surpriza placuta au avut parte bacauanii luni dimineata, când au trecut pragul noului sediu al Directiei de Impozite si Taxe Locale, de pe strada Vasile Alecsandri, 63. Fata de cladirea insalubra de pe Marasesti, cu lumina obscura, pereti scorojiti si mucegai peste tot, acum au pasit intr-o cladire modernizata, la ghisee cu sticla, caldura si lumina din plin, si bonus o parcare in care mai incapeau lejer 10-15 masini. Totul se petrece dupa ani in care atât bacauanii, cât si angajatii asteptau o schimbare.

Dincolo de conditiile moderne, unii dintre cei care stateau la coada au remarcat ca nu exista extinctoare sau alarme de incendiu. Conducerea institutiei da asigurari ca s-au obtinut toate avizele necesare, motiv pentru care si mutarea efectiva a durat mai mult decât era prevazut.

In noua cladire, persoanele fizice si juridice au ghisee total separate si tot la parter functioneaza biroul unic, de unde contribuabilii isi pot lua toate informatiile necesare. Birourile personalului, arhiva sunt de acum separate.

Atentie, intrarea pentru contribuabili se face prin lateral dreapta.

Programul de lucru cu publicul este de luni pâna joi de la 8 la 16.30 si vineri de la 8 la 14.

Cladirea a fost vânduta societatii Dedeman

Imobilul in care va functiona in urmatorii zece ani directia a fost dat spre inchiriere, initial, de la societatea Elisa, cea care a si câstigat contractul primariei. Intre timp insa, se pare ca acesta a fost vândut companiei Dedeman, cu tot cu chiriasul aferent si toate clauzele contractuale semnate anterior, dupa cum ne-a confirmat chiar directorul DITL, Bogdan Nestian.

Chiria pe care o va incasa Dedeman de pe urma acestui contract este 36.000 de lei lunar (3,4 milioane de lei pentru 120 de luni). Valoarea tranzactiei nu se cunoaste, cert este ca agentii imobiliari apreciaza ca metrul patrat in zona centrala a Bacaului valoreaza undeva intre 900 si 1100 euro.

Cladirea are putin peste 1100 metri patrati.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

  1. Numerotarea ghişeelor văd în fotografie, că se face de la dreapta spre stânga…. Care o fi fost motivul şi raţiunea, ştiind că scrierea românească se execută din stânga spre dreapta … Oare încep să fie totul pe dos ….

LĂSAȚI UN MESAJ