Edward Chirlacopschi, din Toplita, are 39 de ani si in urma cu trei ani a pornit in expeditia „România la pas” prin care isi doreste sa promoveze sanatatea si sa le vorbeasca oamenilor, care-si doresc sa asculte, despre cât de importanta este alimentatia corecta si apropierea de natura.

In prima faza a pornit la drum in vara lui 2012 si a parcurs atunci toata partea de sud a tarii, in total 395 de km. Din cauza unor probleme a intrerupt deplasarea dar a reluat expeditia la inceputul lunii august a acestui an cu plecare din Tulcea iar joi seara a ajuns in municipiul Bacau.

„Este destul de greu de parcurs traseul pentru ca duc in spate un bagaj de 25 – 30 de kilograme. Am avut probleme cu bocancii, dupa ce am rezolvat cu ei au inceput problemele cu picioarele. Nu am avut parte incidente si sper sa decurga totul bine pâna la capat”, ne-a povestit Edward.

PUBLICITATE

Este la a doua pereche de incaltaminte si pentru a se putea apara in situatii neprevazute poarta la el un toiag pe care l-a folosit pâna acum doar ca sa tina la distanta câinii de la stânile pe care le-a intâlnit in cale.

IMG_0011

In drumul prin judetul Bacau a innoptat la Manastirea Poglet si la Gioseni si in fiecare zi a mers doar pe câmp, evitând drumurile intens circulate pentru ca pot fi periculoase. Când nu a avut unde sa doarma a intins o foaie de cort si a dormit sub cerul liber.

Insa cel mai probabil aceasta parte a expeditiei se va incheia la inceputul lunii octombrie pentru ca vremea se raceste iar pentru a continua ar avea nevoie de echipament adecvat care este mult prea costisitor.

IMG_0014

„Prin acest proiect imi doresc sa ajut oamenii, sa cunosc oameni si sa ma cunosc pe mine, sa promovez un stil de viata sanatos si sa promovez tara”, a mai spus globetrotter-ul.

Edward este specialist in nutritie si este dispus sa ofere sfaturi pretioase in acest sens celor care doresc acest lucru. In Bacau va sta câteva zile, astfel fiind incheiata a patra etapa inceputa in Galati, in noaptea de 24 spre 25 august, in care a parcurs circa 200 de kilometri.

Traseul lui pas cu pas poate fi urmarit pe site-ul www.romaniaperpedes.ro iar cei interesati ii pot sprijini proiectul. Urmatoarea destinatie este Piatra Neamt, dar el vrea sa parcurga 3.400 de km.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ