16 iulie 2024
ActualitateFabulous de Buhuși

Fabulous de Buhuși

De cinci ani, la Buhuși se lansează, în fiecare lună mai, un nou volum Fabulous. Ce este Fabulous? Un experiment început în anul 2013, la Cercul de Teatru de la Clubul Elevilor Buhuși.

„Primul volum Fabulous conținea fabule scrise de elevii cercului. Fabulele erau «acompaniate» de desene realizate de tinerii actori. Volumul Fabulous 5, al anului 2018, conține, în afară de fabule, poezie, monodrame și chiar un scenariu de film.Încă de la coperta realizată de elevi, descoperim și spiritul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri surprins în volum și printr-un poem, creație colectivă: «România 100». Fiecare elev a scris câte o strofă a acestui poem. Elevii au încercat să ne ofere percepția lor despre România, la 100 de ani de la Unire, dar și ce reprezintă pentru ei acest an istoric”, spune Ștefan Zaharia, profesor coordonator al Cercului de Teatru al Palatului Copiilor Bacău, structura Buhuși.

Lansarea din acest an a fost deosebită, întrucât a fost inclusă în calendarul activităților proiectului „Lunile dezvoltării personale prin teatru”.

Profesorii coordonatori ai programului – Andreea Cojocaru (Colegiul „Ion Borcea”) și Ștefan Zaharia – au conceput un spectacol de lansare, „Repetiția”, format din scenete, poezii, muzică și fabule scrise de elevi. Spectacolul – aplaudat în Sala de Teatru a Cercului de Teatru, de la Grădinița Nr. 6 Buhuși – a fost și o veritabilă repetiție pentru participarea elevilor actori la Festivalul Național de Teatru „Cătălin Damian” din Iași, care va avea loc în această lună.spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri