La Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” din Onești va avea loc, joi, 25 februarie, de la ora 16.30, în Galeria de Artă, vernisajul expoziției de pictură a cunoscutului artist plastic Mihai Nechita-Burculeț. Evenimentul va fi prezentat de criticul de artă Iulian Bucur.

„De-a lungul timpului – spune directorul bibliotecii oneștene, Ionuț Tenie -, artistul și-a definit un stil propriu și o individualitate plastică, iar lucrările sale transmit stări, dispoziții sufletești, superb exprimate pictural. Lucrările sale și-au găsit un binemeritat loc în colecții muzeale prestigioase sau în expoziții personale și de grup, fiind apreciate atât în țară, cât și în străinătate. Lucrările pictorului se regăsesc în colecții particulare  în Franța, Germania, Olanda, Canada, Israel, Anglia și România”.

Originar din Sarca (județul Iași), pictorul a arătat încă din copilărie un mare interes față de peisajul și natura înconjurătoare a satului său natal, ale cărui culori și forme s-au regăsit mai târziu în picturile sale.

Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România din 1994, Mihai Nechita-Burculeț și-a desăvârșit pregătirea sub îndrumarea pictorului Victor-Mihăilescu Craiu, de la care a deprins o mare pasiune, dar și un mare respect pentru gestul pictural. Absolvent atât al Facultății de Arte plastice din Iași, cât și al Facultății de Muzeologie din București, pictorul își desfășoară din 1977 activitatea în orașul Târgu Ocna, slujind neîncetat arta, aducând prin ea bucurie, căldură și sensibilitate celor din jur.

„Îi invităm la acest eveniment pe toți iubitorii artelor plastice, asigurându-i că vor avea parte de o călătorie emoționantă în universul unui artist care a știut să păstreze mereu o privire pe cât de proaspătă, pe atât de profundă asupra lumii din afara și dinlăuntrul său” – a mai spus Ionuț Tenie.

Vernisajul se va desfășura cu respectarea normelor sanitare și de distanțare socială. Purtarea măștii este, deci, obligatorie pe tot parcursul evenimentului.PUBLICITATE