Corneliu Pricopie si Dumitru Nanescu au deschis Târgul Vacanta 2016 (Foto: petru Done)

Editia a treia a Târgului regional de turism Vacanta, organizat de societatea Centrul de Afaceri si Expozitional (CAEx) Bacau si Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) a fost deschisa vineri, 4 martie, la Centrul de Afaceri si Expozitii „Mircea Cancicov”. Organizatorii si-au exprimat deschis regretul ca in acest an prezenta expozantilor este sub asteptari, dar tot ei s-au incurajat, pe motiv ca in standuri au venit „mai putini, dar mai buni”.

Cele cinci agentii de turism prezente, Inter-Tour, Terra Nova si Seven Travel Bacau, dar si turoperatorul national Christian Tour si agentia Solvex din Varna (Bulgaria) sunt, in fapt, exponentii a zeci de parteneri si turoperatori. „In acest fel – a spus reprezentantul ANAT, Dumitru Nanescu, directorul general al Agentiei Inter-Tour – am venit la târg sa prezentam oferta turistica pentru anul 2016, in care avem reduceri importante de tarife si taxe de pâna la 35 si chiar de 50% pe toata perioada târgului. Este o ocazie foarte potrivita ca bacauanii sa-si aleaga vacantele pe care si le doresc”.

La târg au venit expozanti din Bacau, Suceava, Botosani, Caras Severin si Neamt si din Varna – Bulgaria (Foto: Petru Done)
La târg au venit expozanti din Bacau, Suceava, Botosani, Caras Severin si Neamt si din Varna – Bulgaria (Foto: Petru Done)

In standuri au mai venit, pentru a face cunoscute proiecte de turism si obiective turistice, primariile din Moinesti, Târgu Ocna, Slanic Moldova (Bacau) si Tarcau (Neamt), Reprezentanta Nord-Est a Autoritatii Nationale pentru Turism, Bacau, Serviciul Public Judetean Bacau pentru Promovarea Turismului si Coordonarea Activitatii de Salvamont, Consiliile judetene Suceava si Botosani, Salina Târgu Ocna, Complexul Muzeal de Stiintele Naturii „Ion Borcea” Bacau, Asociatia de Turism Baile Herculane, Complexul comercial Selgros si Hotelul Decebal Bacau.

PUBLICITATE

De remarcat, la aceasta editie a târgului, este prezenta grupurilor de elevi si studenti de la Colegiul National Economic „Ion Ghica” si de la universitatile „Vasile Alecsandri” si „George Bacovia”, care au clase si facultati pe profilul turism.

Tot vineri s-a remarcat conferinta de presa organizata la târg de Agentia Inter-Tour, care a capatat valentele unei veritabile dezbateri privind atât oferta agentiei pentru sezonul de vara 2016, cât si oportunitatea tichetelor de vacanta, vazue ca motor principal pentru dezvoltarea turismului in România, dar si necesitatea stabilirii unui real parteneriat public-privat in revitalizarea turismului bacauan.

„A fost un eveniment pe care l-am organizat cu oarecare dificultate, deoarece in acest an industria turismului este intr-un declin evident. In asemenea conditii, credem ca realizarea evenimentului este totusi o reusita, pentru ca venim in sprijinul dinamizarii acestui domeniu economic. Regiunea Nord-Est poate avea ca sursa de venituri turismul. Este foarte important, insa, ca strategia regionala pentru a dezvolta turismul sa fie bine gândita, sa se gaseaca surse de finantare europene sau guvernamentale. De asemenea, autoritatile locale trebuie sa gaseasca resurse pentru a imbunatati infrastructura de drumuri, de utilitati publice, de obiective patrimoniale, culturale, turistice, in completarea ofertei private din domeniu”.
Corneliu Pricopie, directorul general al CAEx


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Pacat ,,, ca faceti asemenea activitati pe ascuns si nu participa decat elevi si
    studenti,,,,,,as fi curios ce rezultate a avut aceasta expozitie???
    Zero barat domnule pricopie,,,,,

LĂSAȚI UN MESAJ